Rinichi de vânzare. Dr Radu Zamfir: Efecte dezastruoase asupra organismului! Se poate ajunge la moarte
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant (ANT), dr Radu Zamfir, a vorbit despre scandalul vizavi de anunțurile în care oamenii spun că vor să-și vândă un rinichi.

Oamenii îşi vând un rinichi pentru diverse sume de bani, 15.000 de euro, 50.000 de euro. Directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant (ANT), dr Radu Zamfir, a explicat, la DC MEDICAL, cât de gravă poate fi situația pentru un pacient dacă intervenția nu are loc conform standardelor.

"Este un lucru întâlnit de ceva timp, de prin 2000. Au fost demersuri de a lua legătura cu providerii site-urilor și de a bloca acest tip de anunțuri, dar nu s-a găsit rezolvare. Providerii au invocat dreptul la liberă exprimare. (...) Noi putem să sesizăm faptele organelor abilitate pentru a lua măsuri.”, a zis dr Radu Zamfir la DC MEDICAL.

"Activitatea de transplant este una de excelență. Se poate desfășura doar în niște spații dedicate acestei activități care sunt acreditate de Agenția Națională de Transplant. Orice variabilă de la anumite standarde poate provoca moartea. Pacienții care sunt supuși transplantului sunt foarte fragili. Cel mai mic dezechilibru, cea mai mică infecție, pot să aibă efecte dezastruoase asupra organismului receptorului. Se poate ajunge la o infecție fulminantă și la moartea pacientului. V-am dat un exemplu mic referitor la rigorile în care se desfășoară intervenția de transplant", a mai spus specialistul.

INTERVIUL INTEGRAL POATE FI URMĂRIT AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel