Ridichea, o legumă valoroasă pentru sănătatea organismului
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ridichea, o legumă valoroasă pentru sănătatea organismului. Sursa foto: freepik.com
Ridichea, o legumă valoroasă pentru sănătatea organismului. Sursa foto: freepik.com
Ridichile sunt foarte utile pentru organism. Datorită proprietăților sale cu adevărat unice, această legumă a fost numită "elixirul primăverii".

În medicina tradițională chineză ridichea era considerată o legumă medicinală. A fost apreciată pentru virtuțile sale terapeutice eficiente: de la capacitatea de a combate febra și durerile de gât până la vindecarea diferitelor procese inflamatorii. Află din acest articol de ce ridichile sunt atât de valoroase pentru sănătatea organismului.

Ridichile au un conținut ridicat de vitamina C:  doar 100 de grame conțin un sfert din necesarul zilnic al unei persoane. Ridichile sunt bogate în acid folic, vitamina B, riboflavină și potasiu. În plus, ridichile conțin fier, calciu, magneziu, cupru și zinc.

Laptele de capră, unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume

100 de grame de ridiche conține 1,6 grame fibre. Așadar, pe baza acestor indicatori remarcabili, ridichea oferă organismului uman un serviciu de neprețuit.

Protejează de răceli sezoniere. Datorită conținutului ridicat de vitamina C, cel puțin 14% din volumul necesar intră în organism cu ridichi. Este un antioxidant care combate radicalii liberi si protejează organismul de răcelile sezoniere.

Combat cancerul. Deoarece sunt bogate în acid folic și vitamina C, ridichile sunt eficiente în combaterea cancerului de colon, rinichi și stomac.

Șase trucuri pentru a te simți sătul mai mult timp. Ține cont de ele dacă vrei să slăbești

Scad colesterolul. Ridichile ajută la scăderea nivelului de colesterol și la creșterea imunității datorită conținutului scăzut de grăsimi saturate.

Protejează sistemul digestiv. Ridichile consumate, în mod regulat, contribuie la funcționarea normală a tractului gastrointestinal, deoarece conțin calciu, magneziu, potasiu și fibre alimentare necesare unei bune digestii.

Ajută ficatul și rinichii. Ridichile stimulează producția de bilirubină și creșterea fluxului de bilă din organism, ceea ce ajută ficatul să funcționeze corect. Datorită conținutului ridicat de fibre, ridichile sunt un excelent ajutor în eliminarea toxinelor și prevenirea constipației. Ridichile sunt foarte eficiente în prevenirea infecțiilor urinare datorită proprietăților lor diuretice.

Cuișoarele și beneficii lor pentru sănătate. Prepară un ceai din acest condiment parfumat

Suprimă candidoza. Cu proprietăți antifungice ridicate, aceste legume gustoase distrug cu succes ciupercile care provoacă candidoza.

Combat îmbătrânirea prematură a celulelor. Datorită conținutului bogat de vitamina C, ridichile previn îmbătrânirea prematură a celulelor. Un alt rol important este producerea de colagen, o proteină care oferă elasticitate pielii și vaselor de sânge, protejând astfel împotriva apariției ridurilor premature.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel