Data publicării:
Ricardo Grigore, după eşecul României la Jocurile Olimpice: Nu ştim să facem o genuflexiune
Ricardo Grigore, fotbalist la Dinamo şi component al naţionalei României care a mers la Jocurile Olimpice, spune, după eliminarea ruşinoasă de la Tokyo, că fotbalul românesc este încă la ani lumină de ce se întâmplă în străinătate.
La Tokyo, România a învins Honduras cu 1-0, a făcut 0-0 cu Noua Zeelandă şi a pierdut cu Coreea de Sud, scor 4-0.
„A fost o experiență foarte frumoasă. Mă bucur că am făcut parte din acel lot, dar, din păcate, nu ne-am ridicat la nivelul așteptărilor fanilor. În 2019, băieții au jucat foarte bine și au ridicat ștacheta foarte sus. Noi nu ne-am ridicat la acel nivel, dar vom munci în continuare.
Am citit și eu ce s-a scris în presă, s-a exagerat cam mult, nu sunt în măsură să comentez, dar aș vrea să precizez câteva lucruri, pentru că lumea va vorbi indiferent dacă vei face bine sau vei face rău. Tot se găsea cineva să spună, chiar dacă ajungeam în finală. 'Păi da, bă, dar nu puteau să câștige?'. Ăștia suntem noi, asta e mentalitatea noastră, e greu să o schimbăm și vor dura ani mulți. Trebuie să ne uităm și la nivelul lor de pregătire.
De mici copii, coreenii, au crescut într-un mediu mult mai avansat decât noi, să fim sinceri, chiar dacă nu joacă la echipe foarte puternice din Europa. Noi am dat de iarbă la 20 de ani, ei joacă de la 14-15 ani pe iarbă. N-aș vrea să intru în detaliile astea, aici intervin alte lucruri.
Hai să ne uităm la țara noastră, să vedem unde suntem noi ca și popor, să vedem ce alocăm fotbalul, ce buget alocăm fotbalului. Cum obligăm sponsorii să vină. La noi, toți sponsorii au venit și au intrat la pușcărie. Nu știu foarte multe, doar ce citesc. Și domnul Borcea, și domnul Niculae, și domnul Nețoiu, toți au intrat la pușcărie. De ce să mai vină să riște banii? Noi nu știm, ca guvern, să protejăm sportul ăsta, că e sportul rege, până la urmă.
"Nu ştim să facem o genuflexiune"
Nu neapărat să nu ne mai așteptăm la nimic, că nu e un lucru bun, dar trebuie să fim mai realiști, să vedem unde suntem, ce nivel de campionat avem. Ar trebui să se facă o schimbare radicală. Cei de la U21 au ridicat foarte mult ștacheta și e normal ca lumea să aibă pretenții.
Ei după ce s-au întors de la națională, au jucat în Premier League, noi am jucat în Liga 1, știm foarte bine cum este campionatul. Uitați-vă că și jucători din Ungaria au ajuns să se vândă mult mai bine decât românii, până și moldovenii au ajuns să se vândă mai bine decât jucătorul român.
Cu siguranță că este problema jucătorului român, dar cum crește el ca să fie vândut pe bani mulți și să aibă o mentalitate sănătoasă? Am jucat la juniorii lui Dinamo, am avut o academie foarte bună, dar știm mai bine în ce condiții ne-am antranat, ce sacrificii am făcut.
Nu trebuie să ne plângem, dar suntem la ani lumină distanță de ce este în străinătate. Ne antrenam patru grupe pe un teren la juniori. Pe un teren sintetic! Da? Sala de forță am văzut-o al 19 ani, la Săftica.
Am avut colegi care au jucat la Arsenal, la juniori, și mi-au spus exact ce se întâmplă pe acolo. Nu știm să facem o genuflexiune. Dacă luăm toți juniorii din România, nu știu să facă o genuflexiune. Cei din străinătate vedeți că fac genuflexiuni și tracțiuni cu 10-20 de kilograme, la 17 ani. Pentru că au condiții!”, a spus Ricardo Grigore, conform Digisport.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News