Rezultatele din ultima etapă Serie A. Fiorentina s-a calificat în Europa Conference League, la mustață
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Captură Video VideoInter.it
Captură Video VideoInter.it
Fiorentina s-a calificat în Europa Conference League după ce a încheiat pe locul 7 ediţia 2021-2022 a campionatului Italiei în urma victoriei de sâmbătă, 2-0 acasă cu Juventus Torino în etapa a 38-a, ultima, în timp ce Atalanta Bergamo, învinsă acasă de Empoli cu 1-0, s-a clasat pe poziţia a 8-a.

Fiorentina a trecut de Juventus după golurile lui Alfred Duncan, în minutul 45+1, şi Nicolas Gonzalez (90+2, din penalty). La Atalanta, Valentin Mihăilă a rămas sâmbătă pe banca de rezerve.

Pentru Fiorentina este prima calificare în cupele europene din sezonul 2017-2017, când echipa viola a jucat în Europa League. În schimb, Atalanta va fi la primul sezon fără prezenţa în cupele europene din 2017.

Duminică va fi decisă câştigătoarea campionatului, AC Milan sau rivala Inter Milano, deţinătoarea titlului, care are 2 puncte mai puţin. Milan va juca pe terenul lui Sassuolo, iar Inter va primi vizita Sampdoriei.

Se cunosc primele două retrogradate, Venezia şi Genoa. A treia va fi Salernitana, la care joacă Radu Drăguşin, sau Cagliari, echipa lui Răzvan Marin, cele două formaţii fiind despărţite de două puncte înaintea ultimei etape, notează Agerpres.


Rezultatele etapei a 38-a:


vineri
Torino FC - AS Roma 0-3
Au marcat: Abraham (33, 42 - penalty), Pellegrini (78 - penalty)
sâmbătă
Genoa - Bologna 0-1
A marcat: Barrow (66)

Atalanta Bergamo - Empoli 0-1
A marcat: Stulac (79)

Fiorentina - Juventus Torino 2-0
Au marcat: Duncan (45+1), Gonzalez (90+2 - penalty)

Lazio Roma - Hellas Verona 3-3
Au marcat: Cabral (16), Anderson (29), Pedro (62), respectiv Simeone (6), Lasagna (14), Hongla (76)

Duminică au loc ultimele meciuri ale etapei, Spezia - Napoli, Inter Milano - Sampdoria, Sassuolo - AC Milan, Salernitana - Udinese şi Venezia - Cagliari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel