REZULTATE VOT 6 decembrie. Sociologul Hideg: La asta ne putem aștepta până la ora 21.00
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
votare
votare
Mădălina Hideg, directorul științific al institutului de sondare ARGUMENT, institutul de sondare al DCMedia Group, a comentat cifrele înregistrate la ora 19.00, la alegerile parlamentare 2020. 

"Legat de prezenţă, nu cred că vor fi foarte mari surprize până la finalul perioadei în care se poate exercita dreptul de vot. Pe segmentul de vârstă 45-64 de ani, care rămâne cel mai bine reprezentat, este bătălia cea mai mare între partidele politice. Au fost mai multe persoane cu vârsta între 35 şi 44 de ani decât în alte runde de alegeri, însă cei peste 65 de ani s-au prezentat în măsură mai mică de această dată faţă de alte alegeri, iar asta se reflectă inclusiv în numărul mai mare de votanţi din mediul urban faţă de cei din rural", a explicat Mădălina Hideg.

Întrebată dacă pandemia, teama de infectare cu noul coronavirus, i-a ţinut pe vârstnici în case, Mădălina Hideg a răspuns: "Cu siguranţă că şi pandemia a influenţat această situaţie, însă cred că trebuie să fim foarte atenţi să nu transformăm pandemia de coronavirus într-un ţap ispăşitor pentru această prezenţă istoric de mică la o rundă de alegeri parlamentare. E o neputinţă a clasei politice, a partidelor, o consecinţă a scăderii încrederii în instituţii şi a scăderii interesului faţă de politică în general".

La întrebarea dacă ne mai putem aştepta în ultimele două ore la o mobilizare masivă a tinerilor, Mădălina Hideg, directorul științific al institutului de sondare ARGUMENT, a spus: "Este posibil să ajungă prezenţa undeva la 35% dar nu cred că se vor întâmpla minuni până la ora 21.00".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel