Data publicării:

Rezultate „fără precedent” despre un medicament pentru cancerul de sân. Cum funcționează Enhertu

Autor: Doinița Manic | Categorie: Sanatate
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik

Un nou studiu despre un medicament pentru cancerul de sân arată rezultate „fără precedent”.

Enhertu de la AstraZeneca și Daiichi Sankyo încetinește progresia cancerului de sân cu aproximativ cinci luni la femeile a căror boală s-a agravat după terapia endocrină - chiar dacă aveau niveluri foarte scăzute ale proteinei mutante vizate de medicament, potrivit rezultatelor unui nou studiu, anunțate duminică, transmite Reuters.

Descoperirile, prezentate la Chicago la reuniunea anuală a Societății Americane de Oncologie Clinică, extind semnificativ gama de pacienți cu cancer de sân care ar putea beneficia de Enhertu, un conjugat anticorp-medicament conceput pentru a furniza chimioterapie toxică direct tumorilor.

Enhertu, aprobat în Uniunea Europeană

Precizăm că Enhertu a fost aprobat în Uniunea Europeană (UE), fiind prima terapie anti HER2. Mai exact, Enhertu (trastuzumab deruxtecan), produs de AstraZeneca și Daiichi Sankyo, a fost aprobat în Uniunea Europeană (UE) ca monoterapie pentru tratamentul pacienților adulți cu cancer mamar metastatic sau nerezecabil cu expresie HER2 redusa (IHC 1+ sau IHC 2+/ISH-) si care au primit anterior chimioterapie pentru boala metastatica sau au dezvoltat o recurență in mai puțin de 6 luni după terminarea chimioterapiei adjuvante. 

Aprobarea s-a bazat pe rezultatele studiului DESTINY-Breast04, unde Enhertu a demonstrat o reducere a riscului de progresie a bolii sau deces cu 50% si o crește a supraviețuirii generale cu mai mult de 6 luni in raport cu chimioterapia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel