Data publicării:

Rezultate Bacalaureat 2019. Promovabilitate Brașov

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Promovabilitatea la Bacalaureat, în scădere faţă de ultimii doi ani; 4 candidaţi au obţinut media 10.

Promovabilitatea la examenul de Bacalaureat, în judeţul Braşov, este, anul acesta, de 72,74%, în scădere faţă de ultimii doi ani cu aproximativ 7 procente.

Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov, din cei 3.134 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat la examen 3.019, dintre aceştia unul fiind eliminat, 2.196 admişi şi 822 respinşi.

În două colegii naţionale, ambele din municipiul Braşov - "Andrei Şaguna" şi "Dr. Ioan Meşotă" - promovabilitatea a fost de 100%. La polul opus, la Colegiul "Aurel Vijoli" Făgăraş, niciunul dintre cei şapte candidaţi nu a reuşit să treacă examenul. La alte două unităţi de învăţământ din judeţ din coada clasamentului, Liceul "Zajzoni Rab Istvan" de la Săcele şi Colegiul Tehnic Transilvania Braşov, promovabilitatea a fost de 11,11% respectiv 13,16%.

Anul acesta, spre deosebire de sesiunea din vară a Bacalaureatului din 2018, patru candidaţi au reuşit să obţină media 10.

În 2018, promovabilitatea la Bacalaureat, la nivelul judeţului Braşov, a fost de 74,28%, cu 6% mai scăzută decât în anul şcolar anterior. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel