REZULTAT VOT. Ludovic Orban, primele declarații după închiderea urnelor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Ludovic Orban
Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban a făcut primele declarații după închiderea urnelor. 

Ludovic Orban a declarat, la sediul PNL, că „decizia au luat-o românii prin prezența la vot”. 

„Rezultatul alegerilor îl vom cunoaște după finalizarea procesului de numărare a voturilor. Având în vedere că, în cercetările sociologice nu sunt cuprinse voturile exprimate între 19:30 și 21:00, nu sunt cuprinse voturile extrem de numeroase exprimate în diaspora și care continuă să se exprime, luând în considerare marja de eroare și evaluările făcute, PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri. Atât câștigătorul moral, cât și câștigătorul procesului de numărare a votului”, a spus premierul.

De asemenea, Ludovic Orban a precizat că „le mulțumesc tuturor românilor care au decis să-și exercite dreptul fundamental la vot. În ciuda campaniilor mincinoase, în ciuda descurajării practice de alte formațiuni politice, respect pe toți cei care au decis să participe la vot în condiții de pandemie și, ca atare, le mulțumesc. 

Le mulțumesc în mod special românilor care au venit la vot și care au decis să voteze PNL. Au făcut o alegere corectă, normală, în interesul României.”

„Solicit către toți delegații din secțiile de votare ai formațiunilor politice democratice pro-europene care respectă democrația să fie extrem de atenți la procesul de numărare a voturilor. Nu spun întâmplător acest lucru, noi cunoaștem obiceiurile celor cu care ne luptăm de 30 de ani”, a mai spus Orban, duminică seară. 

Orban, mesaj pentru cei care n-au votat

„Închei cu un mesaj și către cei care, din diferite motive, au ales să nu-și exprime opțiunea de vot. Puterea într-o societate aparține cetățenilor. A nu exercita această putere înseamnă a o lăsa în mâna altora. Cu cât numărul celor care își exercită această putere, cu atât democrația este mai puternică și este mai reprezentativă.

Chiar dacă la aceste alegeri ați ales să nu veniți la vot, vă cer ca în viitor să considerați alegerile extrem de importante pentru destinul României. O dată la patru ani, fiecare român are puterea să decidă încotro se îndreaptă România. În ce ne privește, vom încerca să îi reprezentăm pe toți românii. În toate negocierile pentru formarea unei majorități parlamentare care să ducă la investirea unui nou Guvern vom încerca să reprezentăm o paletă cât mai largă de interese din societatea românească”, a încheiat Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel