Rezoluție prin care Biden ar putea folosi armata SUA în Ucraina. Curtifan, de la DefenseRomânia.ro: Nu este o pregătire de război! Se trasează o linie roșie
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Tudor Curtifan
Tudor Curtifan
Tudor Curtifan, redactor-șef DefenseRomânia.ro, a vorbit, luni, despre rezoluția care ar autoriza utilizarea forţelor armate ale SUA pentru a apăra integritatea teritorială a Ucrainei, dacă Vladimir Putin îşi intensifică atacurile. De asemenea, cu privire la Republica Moldova, a spus că nu se află într-o situație deloc plăcută, Rusia fiind un animal rănit, ceea ce înseamnă că e un animal imprevizibil.

„Pe 9 mai, Vladimir Putin nu va putea livra o victorie poporului rus. Cred că e posibil să vedem o mobilizare generală, pentru a livra un mesaj populației. E o situație în care Putin încearcă să livreze poporului rus și un narativ potrivit căruia Rusia e într-un conflict cu NATO, nu doar cu Ucraina. Asta încearcă să transmită, nu am învins Ucraina în cinci zile, deoarece ne luptăm cu întreaga Alianță Nord Atlantică și în special cu SUA”, a spus Tudor Curtifan, redactor-șef DefenseRomânia.ro, luni dimineață, într-o intervenție la Antena 3.

Rezoluție prin care Biden ar putea fi autorizat să folosească armata SUA în Ucraina

Ulterior, a fost întrebat despre rezoluția care i-ar oferi preşedintelui Statelor Unite o autorizaţie să utilizeze forţele armate pentru a răspunde în cazul în care Federaţia Rusă ar folosi arme chimice, biologice sau nucleare împotriva Ucrainei. Rezoluţia ar urma să treacă prin Congres zilele viitoare.

„Eu nu o văd ca pe o pregătire de război. În momentul de față, este o măsură de descurajare extraordinar de puternică, extrem de puternică! Se trasează o linie roșie. Dacă vă amintiți la începutul conflictului, Federația Rusă a precizat de mai multe ori că Ucraina este o linie roșie pentru Federația Rusă. În momentul de față, se pare că Ucraina este o linie roșie și pentru Statele Unite. Avem o reconfirmare a rolului SUA de prim garant al libertății și democrației la nivel mondial, după o perioadă în care putem spune că acest rol slăbise”, a subliniat Tudor Curtifan.

„Este o rezoluție prin care SUA ar putea, într-adevăr, să intervină militar, în cazul în care s-ar folosi arme chimice, biologice sau nucleare. Repet, este o măsură strict de descurajare. Nu e încă votată. E foarte interesant că propunerea a venit din partea unui republican, iar președintele Joe Biden e democrat”, a mai zis Tudor Curtifan.

The Times: Putin se pregătește să invadeze Moldova

Rusia va încerca să deschidă un nou front împotriva Ucrainei, prin Moldova, potrivit unor surse militare ucrainene, citate de The Times.

„Republica Moldova nu se află într-o situație deloc plăcută. În momentul de față, nu cred că Federația Rusă are capacitatea de a deschide un alt front. (...) Planul este schimbat față de 24 februarie, iar un animal rănit e un animal imprevizibil, iar Rusia e un animal rănit și trebuie să fim prudenți. Diplomația trebuie să primeze”, a conchis Tudor Curtifan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel