Rezoluţie controversată ONU: drepturi egale pentru gay
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
gay-3
gay-3

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a emis, vineri, o rezoluţie istorică prin care condamnă discriminarea homosexualilor, lesbienelor şi travestiţilor. E pentru prima dată când organizaţia susţine oficial drepturile gayilor. Rezoluţia a trecut cu 23 de voturi pentru şi 19 împotrivă. Printre susţinători s-au numărat Statele Unite, Uniunea Europeană, Brazilia şi alte ţări din America Latină.

Ţările din Africa şi Orientul Mijlociu au protestat faţă de această decizie, numind-o "o încercare de a înlocui drepturile fireşti ale omului cu un drept nenatural".

"Aţi fost martorii unui moment istoric la Consiliul pentru Drepturile Omului şi în cadrul sistemului ONU cu o rezoluţie privind protejarea drepturilor lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor şi transsexualilor", a declarat secretarul de stat SUA, Hillary Clinton, potrivit Reuters.

Ambasadorul Pakistanului la ONU a declarat că rezoluţia nu are "nimic de-a face cu drepturile fundamentale ale omului". "Suntem profund îngrijoraţi de încercarea de a introduce în Organizaţia Naţiunilor Unite unele noţiuni care nu au nici un fundament legal", a declarat ambasadorul Zamir Akram.

Nigeria a susţinut că propunerea se îndreaptă împotriva voinţei majorităţii africanilor. Un diplomat din din Mauritania, un stat din nord-vestul Africii, a declarat că a fost "o încercare de a înlocui drepturile fireşti ale omului cu un drept nenatural".

Homosexualitatea este un tabu în ţările islamice, văzută ca o violare a valorilor religioase şi culturale, menţionează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel