Rezidenţiat: Candidaţii îşi aleg posturile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Candidaţii admişi la examenul de rezidenţiat îşi aleg locurile/posturile posturile în specialitatea pentru care au optat duminică şi luni, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Alegerea locurilor/posturilor în specialitate şi a centrelor de pregătire se face în zilele duminică şi luni, prin teleconferinţă, în intervalul orar 9:00 - 21:00, în centrele universitare Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara.

Duminică sunt repartizaţi candidaţii care au obţinut un punctaj de minim 60% din punctajul maxim obţinut pentru fiecare domeniu de concurs.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a participat duminică dimineaţă la procesul de alegere a locurilor/posturilor de către candidaţii concursului de Rezidenţiat, sesiunea 2017, în Centrul de Repartiţie Oradea. Pentru domeniul medicină, în 2017, numărul de locuri şi posturi a fost suplimentat, astfel că vor fi pregătiţi cu 95 mai mulţi medici specialişti.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte că numărul locurilor şi posturilor a fost stabilit în funcţie de cifra de şcolarizare, capacitatea de pregătire a centrelor universitare şi solicitările unităţilor sanitare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel