Data publicării:

Rezerviștii ruși, chemați la pregătire militară

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Rezerviștii ruși, chemați la pregătire militară / Foto: Pexels
Rezerviștii ruși, chemați la pregătire militară / Foto: Pexels
Rezerviștii din Rusia sunt chemați la pregătire militară.

Cetăţenii chemaţi la pregătirea militară în 2023 care se află în rezervă nu vor fi trimişi să participe la "operaţiunea militară specială" din Ucraina, a declarat Andrey Kartapolov, preşedintele Comitetului pentru Apărare al Dumei de Stat, pentru Interfax.

"Desigur, nu vor intra în nici un fel în zona de conflict, acestea sunt lucruri fără legătură, întâlniri planificate au loc anual", a spus el, răspunzând la o întrebare relevantă în acest sens.

Potrivit acestuia, cei chemați la astfel de adunări "vor veni, își vor face antrenamentul cuvenit și se vor întoarce la familiile lor, la locurile de muncă".

Pe 10 mai, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret de chemare a rezerviștilor ruși pentru pregătirea militară în 2023. Documentul se referă la tabere de antrenament din Forțele Armate, trupele Gărzii Naționale ale Rusiei, agențiile de securitate de stat și Serviciul Federal de Securitate. Nu s-a precizat câte persoane vor fi chemate în cantonament.

Rușii ar primi e-mailuri care ar imita somațiile către biroul militar de înregistrare și înrolare

Centrul Național pentru Controlul Apărării al Rusiei a raportat o trimitere provocatoare de e-mailuri cu citații pentru cei responsabili pentru serviciul militar, reamintindu-se că o astfel de metodă de notificare nu este prevăzută de legislația rusă.

"Pentru a obține accesul ilegal la datele personale ale cetățenilor, precum și pentru a exercita informații și presiuni psihologice asupra populației Federației Ruse, provocatorii ucraineni trimit e-mailuri în masă care conțin e-mailuri false care imită citații care cer să vină. la biroul militar de înregistrare și înrolare pentru a clarifica acreditările", se afirmă într-un mesaj postat pe site-ul web al Ministerului Apărării al Federației Ruse.

NTSUO a remarcat că "împreună cu informațiile inexacte din e-mailuri, este distribuit software rău intenționat care transmite atacatorilor informații personale despre utilizator".

Centrul a subliniat că "în conformitate cu cerințele legislației ruse, nu se asigură distribuirea ordinelor de mobilizare, a somațiilor, precum și a altor documente pentru înregistrarea militară prin e-mail".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel