Rezervele de motorină scad, iar astea nu sunt vești bune pentru inflație și Europa
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Bo Stevens)
Sursă foto: Pexels (Bo Stevens)
Rezervele mondiale de motorină scad continuu, adăugând inflației care crește deja prețurile.

Prețurile la motorină sunt în creștere, contribuind la trendul contra inflaționist din cauza rolului vital al combustibilului în economia americană și globală. Cisternele, trenurile și camioanele funcționează toate cu motorină. Combustibilul este, de asemenea, utilizat în industrii, inclusiv agricultură, producție și minerit.

”Dieselul este combustibilul care alimentează economia”, a spus Patrick De Haan, analist-șef la GasBuddy. Prețurile mai mari „se vor traduce cu siguranță în bunuri mai scumpe”, a adăugat, deoarece aceste costuri mai mari ale combustibilului vor fi transmise consumatorilor. 

Cu alte cuvinte, efectele vor fi resimțite în întreaga economie.

Creșterea prețului la Diesel

Creșterea prețurilor vine în urma cererii continue, pe măsură ce economiile din întreaga lume își revin. Acest lucru, la rândul său, a împins stocurile la minime istorice. Produse precum motorina, uleiul de încălzire și combustibilul pentru reacție sunt cunoscute sub denumirea de „distilate medii”, deoarece sunt fabricate de la mijlocul intervalului de fierbere atunci când uleiul crud este transformat în produse.

Inventarul de distilate din SUA este acum la cel mai scăzut nivel din mai mult din ultimul deceniu. Mișcarea este și mai extremă pe Coasta de Est, unde stocurile sunt la cel mai scăzut nivel din 1996. Motorina și combustibilul pentru avioane din zona New York se tranzacționează acum cu mult peste 200 de dolari pe baril, potrivit UBS.

Europa ar putea rămâne fără motorină

Îndepărtarea Europei de dependența de energie rusă grăbește aprecierea rapidă a prețurilor în sectorul petrolier. În prezent, blocul importă aproximativ 700.000 de barili pe zi de motorină din Rusia, potrivit lui Stephen Brennock de la compania de brokeraj PVM.

”Reducerea ofertei globale va fi exacerbată de propunerea UE de a interzice importurile de petrol rusesc”, a spus Brennock. „Interdicția, dacă va fi aprobată, va avea un impact enorm asupra piețelor de produse și în special a motorinei...Acum există o temere tot mai mare că Europa ar putea rămâne fără motorină”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel