Data publicării:
Revoluționarii protestează împotriva lui Augustin Lazăr
Revoluționarii protestează împotriva procurorului general, Augustin Lazăr.
Câţiva revoluţionari din Caraş-Severin au protestat, marţi după-amiaza, în centrul civic al municipiului împotriva procurorului general, Augustin Lazăr, dar au manifestat şi pentru punerea în aplicare a Punctului 8 din Proclamaţia de la Timişoara.
"Facem un protest împotriva unora care susţin că în decembrie 1989 nu a fost revoluţie, ci lovitură de stat. Pentru noi a fost revoluţie iar ca dovadă stau alegerile libere şi faptul că există pluripartidism. În plus, ne dorim ca măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, să se aplice Punctul 8 din Proclamaţia de la Timişoara iar cei care au deţinut funcţii politice în comunism sau cei care au făcut poliţie politică să nu mai aibă dreptul să facă parte din structurile niciuneia dintre instituţii. Pentru asta s-au sacrificat atunci atâţia oameni", a declarat preşedintele filialei Caraş-Severin a Asociaţiei Luptătorilor în Revoluţia din Decembrie 1989, Dumitru Alexa.
Nemulțumiri față de Augustin Lazăr, dar şi faţă de Klaus Iohannis
"Cel mai trist este că, după 30 de ani, avem un tovarăş ca Augustin Lazăr, care este procuror general al României. Cum este posibil ca aceste instituţii să fie conduse şi în ziua de astăzi de aceste scursuri ale comunismului şi, mai mult decât atât, culmea, să semneze protocoale cu securitatea? Este posibil ca preşedintele ţării să susţină un comunist în funcţia de procuror general şi să apere protocoalele secrete, să intre cu bocancii în democraţie, în drepturile omului? Acest Augustin Lazăr trebuie imediat să îşi dea demisia sau să fie demis de preşedintele ţării. Dacă nu, vom merge la Cotroceni şi vom sta acolo până se va întâmpla acest lucru", a afirmat un alt revoluţionar, Dorian Micloşină.
Trimiterea către instanţă a dosarului Revoluţiei este tardivă şi nu va avea efect
"Vina nu este individuală, ci colectivă, a mai multor persoane. În fiecare judeţ, în fiecare oraş există oameni vinovaţi, care au pe conştiinţă mulţi oameni care au murit în decembrie 1989. Cred că e nevoie şi de o condamnare, măcar morală, a celor vinovaţi de acele crime împotriva umanităţii", a susţinut Dumitru Alexa.
Procurorul general Augustin Lazăr a anunţat luni că dosarul Revoluţiei din 1989 a fost finalizat iar rechizitoriul a fost trimis instanţei. Au fost trimişi în judecată fostul preşedinte Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, şi gen. (rtr.) Iosif Rus, fost şef al Aviaţiei Militare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News