Revoluţie 1989. IICCMER, anunț
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
IICCMER
IICCMER
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc va înfiinţa o Direcţie specială care se va ocupa de investigarea crimelor de la Revoluţia din 1989. 

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, IICCMER va prelua patrimoniul şi arhiva fostului Institut al Revoluţiei Române din Decembrie 1989, ca urmare a deciziei Executivului din şedinţa de marţi.

În consecinţă, în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc se va înfiinţa o Direcţie specială, care va avea ca scop investigarea ştiinţifică şi demascarea crimelor şi abuzurilor din timpul Revoluţiei din decembrie 1989. Experţii din cadrul Direcţiei vor continua să culeagă date, documente, mărturii şi vor realiza cercetări riguroase cu privire la desfăşurarea şi efectele evenimentelor din decembrie 1989.

Prin înfiinţarea acestui compartiment, IICCMER îşi consolidează misiunea de prezervare a memoriei victimelor regimului comunist din România şi de identificare a responsabililor pentru crimele comise în perioada 1945 - 1989, precizează sursa citată, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel