Data actualizării:
Data publicării:

REVOLTĂ printre români după artificiile de Revelion! ”I-am găsit pe stradă! Vă rog să distribuiți!” / foto

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp

Din păcate, artificiile și-au dovedit pericolul.

Grupurile de Facebook dedicate animalelor sunt pline cu anunțuri ale oamenilor care au găsit câini pe stradă după Revelion. Patrupedele sunt speriate. Cel mai probabil, acest fapt a fost cauzat de artificiile de Revelion.

 

 

1. -imagine fara descriere- (captura-de-ecran-din-2021-01-01-la-12-02-16_64532400.png)

Dacă anul acesta nu am reușit să ne ”învățăm” câinii să reacționeze la petarde, vă lăsăm aici câteva sfaturi utile pentru următoarele sărbători

 

Tudor Ionescu a venit cu câteva soluții pentru a rezolva problema.

Dacă nu am făcut până acum, chiar și astăzi putem să obișnuim câinele cu zgomotele produse de petarde, să îi vedem reacția în caz că mai e nevoie. Evident că nu vom putea reproduce niciodată explozia unei petarde în apartament, dar există înregistrări pe YouTube. Astfel, să redăm întâi o muzică, la un nivel mare de decibeli, pentru a vedea reacția pisicii/câinelui la respectivele sunete. Să facem acest lucru după ce ne întoarcem de la o plimbare lungă, serioasă. Apoi, după ce îl aducem acasă, când îi dăm de mâncare, dacă vedem că are o reacție de alertă la zgomote, să îi oferim o recompensă mai specială (un cârnat, o afumătură etc.) cu scopul de a-i distrage atenția fiindcă aproximativ 65% din simțurile sale sunt concentrate în nas. a subliniat Ionescu.

Cel mai important lucru este, în momentul în care se sperie, să nu îl certăm, dar nici să îl luăm în brațe, să îl alintăm. În psihologia canină, a-l mângâia semnifică o recompensă. La nivelul subconștientului său, el va asocia starea de frică cu o recompensă de genul: Deci nu e rău că îmi e frică pentru că sunt mângâiat și cocoloșit. Ar trebui să am stare de temere pentru ca să primesc recompense. a arătat Ionescu.

Să ne comportăm normal, deși câinii percep o stare de asediu

Prin urmare, în momentul în care se sperie, noi trebuie să ne comportăm absolut normal cu el. Trebuie să îi arătăm că nu s-a întâmplat nimic. De asemenea, dacă suntem afară, punctez că toate plimbările trebuie făcute pe lesă, pentru a-l putea controla. Dacă auzim o pocnitură, să încercăm pe cât posibil să ne comportăm normal ca să înțeleagă că se întâmplă și astfel de lucruri. Nu am cum să îi explic că sunt artificii/petarde spre amuzamentul unor descrierați. Însă câinii percep ca fiind o stare de asediu, de război. Să ne imaginăm următorul aspect: Cum ne-am simți noi dacă am auzi/vedea bombe sau rachete în proximitatea noastră? Ei bine, aceeași stare de panică o au câinii despre artificii. În cele mai grave situații se poate ajunge și stop cardio-respirator. a declarat Ionescu pentru DC News.

Citiți aici mai mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel