Revoltă în Râmnicu Sărat. Ce a apărut în centrul orașului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Un lucru care s-a petrecut în Râmnicu Sărat i-a revoltat pe locuitorii acestui oraș.

VEZI ȘI: Horia Alexandrescu, verdict îngrijorător pentru Klaus Iohannis

În Râmnicu Sărat a fost amplasat un chioșc în care se vinde înghețată în spatele căruia se află o troiță în memoria lui Ion Mihalache, fondator PNȚ.

"Astăzi, la Râmnicu Sărat. Ăsta e respectul pe care îl poartă primarul PNL din Râmnicu Sărat față de memoria lui Ion Mihalache, fondator al PNȚ, mort în pușcăria comunistă din aceiași localitate. Pentru cine nu cunoaște, în spatele acestui chioșc cu înghețată se află o troiță ridicată în memoria lui Ion Mihalache. Au "ascuns-o" bine de tot! Trebuie să luăm cu toții atitudine față de acest regretabil gest al edilului municipiului în care, cu mulți ani în urmă, torționarul Vișinescu se ocupa de exterminarea fizică a foștilor deținuți politici! Ion Mihalache a fost unul dintre ei. Și se mai laudă ca vor renova fosta închisoare... cine să-i mai creadă", scrie un Lilian Ilie, vicepreședinte PNȚCD, pe Facebook, loc unde a postat și câteva fotografii.

Ion Mihalache a fost învățător, om politic, ministru în mai multe guverne, fondator și președinte al Partidului Țărănesc, vicepreședinte al Partidului Național-Țărănesc.

După venirea la putere a comuniștilor, prin guvernul condus de Petru Groza, Ion Mihalache este arestat cu ocazia diversiunii cunoscute sub denumirea de „Înscenarea de la Tămădău", punctul de plecare al unui proces intentat împotriva unor personalități marcante ale PNȚ. La 12 noiembrie 1947, în urma acestui proces, a fost condamnat la temniță grea pe viață, 10 ani degradare civică, confiscarea averii și 50.000 de lei cheltuieli de judecată. Ion Mihalache a decedat în martie 1963, în închisoarea de la Râmnicu Sărat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel