Revoltă în ALDE. "Radierea lui Teodor Meleșcanu și a Grațielei Gavrilescu, nulă". Se cere demisia lui Varujan Vosganian
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Teodor Meleşcanu FOTO AGERPRES
Teodor Meleşcanu FOTO AGERPRES
 Este revoltă în ALDE. Aleșii locali ai ALDE și președinții organizațiilor locale din județul Prahova au adoptat, sâmbătă, o rezoluție potrivit căreia decizia de radiere din partid a Grațielei Gavrilescu și a lui Tedor Meleșcanu este nulă. Totodată,  Ciprian Lucian Roşca, vicepreşedinte interimar al filialei ALDE Iaşi şi secretar de Stat în M.D.R.A.P îi cere demisia lui Varujan Vosganian din funcțiile deținute în ALDE. 

„La solicitarea membrilor, aleșii locali și președinții organizațiilor locale din județul Prahova, în urma întâlnirii de-îndată, desfășurată în data de 14.09.2019, au adoptat, în unanimitate, următoarea rezoluție: Practica radierilor aduce aminte de anii de tristă amintire ai Partidului Comunist Român. Cerem revenirea de urgență la prevederile statutare”, se arată într-un comunicat transmis de ALDE Prahova.

Potrivit aceleiași rezoluții, decizia de radiere din partid a Grațielei Gavrilescu și a senatorului de Prahova Teodor Meleșcanu este nulă de drept și de fapt.

„Membrii organizației Prahova au făcut eforturi deosebite la toate alegerile care au avut loc pentru obținerea unui număr cât mai mare de voturi, dovedind maturitate și performanță. Organizația ALDE Prahova s-a clasat pe locul I pe țară, între organizațiile județene ale ALDE, la toate alegerile, din punct de vedere al numărului de voturi obținute. Organizația ALDE Prahova nu va putea fi condusă niciodată decât de un prahovean, lider recunoscut în cadrul organizației noastre”, se mai arată în rezoluție. Vezi AICI rezoluția. 

Se cere și demisia lui Varujan Vosganian 

Totodată, Ciprian Lucian Roșca, vicepreşedinte interimar al filialei ALDE Iaşi şi secretar de Stat în M.D.R.A.P îi cere să renunțe la funcțiile deținute în ALDE. 

"(...) Ţinând cont de faptul că, într-un acces de sinceritate absolută, domnul Varujan Vosganian a cerut „igienizarea partidului", după rezultatele nefericite din mai 2019 la alegerile europarlamentare, dar şi după toată activitatea dumnealui ca parlamentar (sau mai bine zis, lipsa acesteia), îi solicit, în nume personal, să înceapă „igienizarea partidului" chiar prin propriul exemplu, demisionând din funcţia de preşedinte (interimar) al filialei ALDE Iaşi, precum şi din cea de purtător de cuvânt al partidului la nivel naţional," spune Roșca.

 Reamintim că ALDE a anunţat vineri oficial că, în şedinţa de vineri a Biroului Politic Executiv, s-a luat decizia de a-i exclude pe Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, adică cei care au acceptat funcţii în Senat, respectiv Guvern, din partea PSD.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel