Revoltă: IBM nu mai oferă sisteme de recunoaștere facială pentru SUA
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
IBM nu va mai oferi, dezvolta sau cerceta tehnologiile bazate pe recunoaştere facială. Decizia a venit pe fondul protestelor masive care au scindat SUA. Compania se opune puternic utilizării propriului sistem pentru supravegherea în masă a populaţiei pe criterii rasiale.

Compania americană IBM se opune puternic utilizării propriei tehnologii de recunoaştere facială pentru supravegherea în masă a populaţiei şi profilarea indivizilor pe criterii rasiale deoarece încalcă drepturile fundamentale ale omului şi libertatea personală. Tehnologia brevetată de IBM a intrat în ultimii ani în dotarea forţelor de ordine. În încercarea de a produce o reformă a justiţiei din Statele Unite, IBM nu va mai produce, cerceta şi oferi propriul sistem de recunoaştere facială.

Studiile arată că recunoaşterea facială a dus la selectarea disproporţionată a oamenilor pe criterii rasiale şi în acelaşi timp a încălcat viaţa privată a indivizilor.

Pe fondul protestelor George Floyd, criticii au denunţat recunoaşterea facială ca fiind cea mai periculoasă tehnologie de supraveghere dezvoltată vreodată. Protestele au mutat atenţia lumii către utilizarea inechitabilă a tehnologiei aflate în dotarea poliţiei, informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel