Revenirea pe creştere a Vodafone atenuează presiunile asupra directorului general
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Vânzările trimestriale ale grupului britanic Vodafone au revenit pe creştere în trimestrul trei din 2019, pe fondul îmbunătăţirii pieţei din Spania, Italia şi Africa de Sud, ceea ce va atenua presiunile asupra directorului general Nick Read, transmit Reuters şi Bloomberg, scrie Agerpres.

Veniturile organice din servicii au crescut cu 0,7% în perioada iulie - septembrie 2019, în timp ce analiştii se aşteptau la un avans de doar 0,2%. În precedentele două trimestre, compania a înregistrat scăderi ale veniturilor organice din servicii.

De asemenea, Vodafone şi-a îmbunătăţit estimările privind rezultatele anuale. Al doilea operator de telefonie mobilă din lume se aşteaptă la un flux de numerar disponibil de aproximativ 5,4 miliarde de euro, după ce anterior previzionase cel puţin 5,4 miliarde de euro. De asemenea, Vodafone se aşteaptă acum la un profit ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 14,8 - 15 miliarde de euro, în creştere faţă de prognoza precedentă, de 13,8 - 14,2 miliarde de euro.

Anul acesta, acţiunile Vodafone au urcat cu 11%, investitorii salutând planurile lui Read de a colabora mai mult cu rivalii în domeniul infrastructurii, pentru reducerea costurilor. Marţi, la Bursa de la Londra, titlurile au crescut cu 1,4%.

Veniturile în perioada aprilie-septembrie 2019 s-au situat la 21,94 miliarde de euro, în creştere cu 0,4% faţă de 21,85 miliarde de euro în urmă cu un an, iar pierderile înainte de taxe s-au diminuat la 511 milioane de euro, de la 2,85 miliarde de euro anul trecut.

EBITDA a urcat cu 2,7%, la 7,11 miliarde de euro, de la 6,92 miliarde de euro în perioada aprilie - septembrie 2018.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce includ voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone Group are divizii în 26 de ţări, 49 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel