Urmărește emisiunea live
Revenirea ALDE după şocul ultimelor alegeri. Ionel Petre: E nevoie de echipă atunci când nu-l mai ai pe Hagi în teren
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Ionel Petre, vicepreşedinte al ALDE, a explicat, la DC News, care este strategia actuală a partidului şi cum îşi revine formaţiunea după şocul ultimelor alegeri la care rezultatele nu au fost cele dorite. 

"ALDE revine şi poate să revină doar prin muncă. Pentru că dincolo de loviturile primite în 2019-2020, când am avut patru tururi de alegeri, trebuie să recunoaştem un lucru: faptul că ALDE a ieşit extrem de şifonat, că şi-a atras energie negativă şi o lipsă de voturi, tocmai în contextul în care am încercat să menţinem un echilibru în guvernarea PSD-ALDE.

Diferenţa între noi şi PSD a fost doar de procent, pentru că în esenţă, deşi la un moment dat am spus că 45 este egal cu 6%, şi era un mesaj pentru partenerii de la guvernare, să înţeleagă că lucrurile trebuie echilibrate aşa cum trebuie, ulterior s-a întâmplat ca PSD să aibă de unde să piardă un procent – şi a pierdut consistent, la fel şi noi, numai că noi am mers pe linie şi nu am avut de unde.

Ce-i drept, percepţia publică asupra liderului nostru – trebuie să recunoaştem că ALDE, PMP, Pro România sunt partide de lider – iar acum pot spune că e chiar penurie de lideri adevăraţi şi trebuie să regândim poziţia politică a ALDE, prin coagularea unei echipe de conducere. Atât timp cât nu-l mai ai pe Hagi în teren, va trebui să găseşti mai mulţi, chiar dacă nu toată echipa, să aibă o componenţă solidă astfel încât să ducă pe o traiectorie constructivă şi pe termen lung", a declarat, într-un interviu acordat DC News, Ionel Petre.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel