Revelionul, un adevărat coșmar pentru câini și pisici din cauza artificiilor. Unii oameni încă își caută animalele care au fugit de frică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Revelionul, un adevărat coșmar pentru câini și pisici din cauza artificiilor. Unii oameni încă își caută animalele care au fugit de frică / Foto: Pexels
Revelionul, un adevărat coșmar pentru câini și pisici din cauza artificiilor. Unii oameni încă își caută animalele care au fugit de frică / Foto: Pexels
Noaptea de Revelion a fost un adevărat coșmar pentru animalele de companie, din cauza artificiilor și pocnitorilor.

Revelionul este o noapte fericită doar pentru oameni, nu și pentru animale. Pentru ele ploaia de artificii şi pocnitori din noaptea dintre ani a fost  un adevărat coşmar. Sute de câini şi pisici au fugit din curţi de frică, traumatizaţi de sunetele prea puternice. Şi acum multi sunt căutați, cu disperare, de stăpâni, transmite Pro TV.

Vlad este un bucureștean care și-a căutat câinele timp de două zile. Tazz fugise din curte, speriat de zgomotul pocnitorilor. Din fericire, tânărul l-a găsit teafăr și nevătămat.

”Am sigilat bine toate colţurile, astfel încât să fie în siguranţă, că ştiam că se va speria de toate petardele. A reuşit să scormonească de frică, a dat cu ghearele și cu dinţii cum a putut şi a fugit.”, a mărturisit Vlad.

Pentru a evita să își piardă animalele, unii stăpâni au apelat şi la calmante, recomandate din vreme de veterinari.

Am avut proprietari care m-au sunat că sunt artificii, animalul tremură, respiră foarte greu, ce să facă. Le-am zis: administraţi-i preparatul pe care vi l-am dat, luaţi-l lângă dumneavoastră şi nu îl lăsaţi închis separat.″⁣, a explicat Adriana Todirică, medic veterinar.

"O obligaţie legală"

Medicii veterinari  explică că sunetele puternice de la petarde și artificii sunt o adevărată tortură pentru animale. Zgomotele insuportabile le determină să aibă reacţii necontrolate. Îngrozite, acestea scapă din curţi, aleargă până la epuizare şi se ascund în locuri cât mai izolate, unde e liniște. Stăpânii care au pus microcipuri animalelor le găsesc mult mai ușor. În plus, ar fi bine ca proprietarii să își scrie datele de contact pe zgarda animalului, astfel încât să poate fi contactat atunci când cineva îl găsește.

“E foarte important să ne microcipăm câinii. Dincolo de faptul că e o obligaţie legală, acest lucru ne ajută să ne găsim mult mai repede câinii. Registrul de Evidenţă al Câinilor cu Stăpâni ne va ajuta să-l găsim mai repede: dacă eu găsesc un câine, mă duc la cabinet, îl scanez de microcip, văd al cui este, sun respectivul proprietar, vine şi-şi ia câinele.”, a explicat Hilde Tudora, șef de birou la Protecția Animalelor CJ Ilfov.

VEZI ȘI: Revelionul în Bruxelles, adevărat pericol, după ce artificiile au fost interzise. Cititor DC NEWS: Efectiv am simțit șocul exploziei la picioare - FOTO/ VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel