Data publicării:

Reuters: Turcia, România și Bulgaria vor lucra împreună împotriva amenințării aduse de minele rusești din Marea Neagră

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Politica
WhatsApp
 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Turcia, România și Bulgaria vor coopera pentru a contracara amenințarea minelor plutitoare din Marea Neagră, ca urmare a conflictului dintre Rusia și Ucraina, a anunțat Minsiterul Apărării de la Ankara, miercuri, potrivit Reuters.

Ministerul nu a oferit detalii privind modul în care va aborda problema minelor plutitoare. A precizat pe platforma de socializare X că cele trei țări au discutat această problemă la întâlnirea miniștrilor Apărării NATO desfășurată la Bruxelles.

Săptămâna trecută, guvernul britanic a avertizat că Rusia ar putea folosi mine maritime pentru a viza navele civile din Marea Neagră, inclusiv prin amplasarea acestora în zona de acces către porturile ucrainene. Atât Ucraina, cât și Rusia s-au acuzat reciproc că au plasat mine în apropierea coastei ucrainene.

Turcia, România și Bulgaria, alături de Georgia, Polonia și Ucraina, au discutat anterior despre eliminarea minelor plutitoare în aprilie 2022.

De asemenea, Turcia colaborează cu Organizația Națiunilor Unite, Ucraina și Rusia pentru a revitaliza inițiativa privind comerțul cu cereale din Marea Neagră, pe care Moscova a părăsit-o mai devreme în acest an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel