Reuniune de urgență, duminică seara, la PNL
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Publicat pe: 27 oct 2013, 19:48
WhatsApp
antonescu chitoiu
antonescu chitoiu

Miniștrii PNL au fost convocați, duminică seara, la sediul PNL de către Crin Antonescu. Scopul ar fi rectificarea negativă a bugetului din această toamnă. 

Președintele Crin Antonescu a convocat miniștrii liberali la sediul PNL. Din câte se pare, liberalii doresc o reducere a CAS cu trei punte procentuale la angajator. În replică, PSD dorește creșterea salariului minum. În aceste condiții, trebuie o discuție între cele două părți pentru a se vedea care dintre cele două măsuri se poate aplica.

Dacă vorbim de reducerea CAS la pensii cu trei punte la angajator s-ar putea crea o gaură de circa 3,3 miliarde de lei.

"Cert este că s-au încasat mai puţini bani la buget decât s-a prognozat. Vom vedea unde anume, la ce instituţii, se va face această rectificare negativă. La niciun minister nu este de dorit o rectificare negativă, dar vom vedea", a spus Crin Antonescu, duminică la Focșani.

După primele nouă luni, veniturile bugetare au fost cu aproximativ 6 miliarde de lei sub estimarea de la începutul anului, din cauza unor performanţe sub aşteptări la nivelul sistemului bancar, provenite şi din modificări ale legislaţiei fiscale, o colectare mai slabă, explicată inclusiv prin procesul de reorganizare a ANAF, şi nerealizarea profitului estimat la BNR.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?