Reuniune de urgență, duminică seara, la PNL
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
antonescu chitoiu
antonescu chitoiu

Miniștrii PNL au fost convocați, duminică seara, la sediul PNL de către Crin Antonescu. Scopul ar fi rectificarea negativă a bugetului din această toamnă. 

Președintele Crin Antonescu a convocat miniștrii liberali la sediul PNL. Din câte se pare, liberalii doresc o reducere a CAS cu trei punte procentuale la angajator. În replică, PSD dorește creșterea salariului minum. În aceste condiții, trebuie o discuție între cele două părți pentru a se vedea care dintre cele două măsuri se poate aplica.

Dacă vorbim de reducerea CAS la pensii cu trei punte la angajator s-ar putea crea o gaură de circa 3,3 miliarde de lei.

"Cert este că s-au încasat mai puţini bani la buget decât s-a prognozat. Vom vedea unde anume, la ce instituţii, se va face această rectificare negativă. La niciun minister nu este de dorit o rectificare negativă, dar vom vedea", a spus Crin Antonescu, duminică la Focșani.

După primele nouă luni, veniturile bugetare au fost cu aproximativ 6 miliarde de lei sub estimarea de la începutul anului, din cauza unor performanţe sub aşteptări la nivelul sistemului bancar, provenite şi din modificări ale legislaţiei fiscale, o colectare mai slabă, explicată inclusiv prin procesul de reorganizare a ANAF, şi nerealizarea profitului estimat la BNR.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel