Reuniune de urgenţă a ONU: Israelul cere 'toate sancţiunile posibile' contra Iranului
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ambasadorul Israelului la ONU a solicitat Consiliului de Securitate să impună 'toate sancţiunile posibile' împotriva Iranului, după atacul fără precedent asupra Israelului, relatează luni AFP.

'Consiliul trebuie să acţioneze', a afirmat Gilad Erdan în cursul unei reuniuni de urgenţă a Consiliului, solicitând în special 'să se impună toate sancţiunile posibile împotriva Iranului înainte de a fi prea târziu'.

De asemenea, armata israeliană a salutat duminică faptul că a putut conta pe 'o coaliţie defensivă de aliaţi internaţionali', condusă de Statele Unite ale Americii cu Marea Britanie, Franţa şi alte ţări, pentru a contracara atacul iranian, transmite AFP. 'Atacul fără precedent al Iranului a fost contracarat de o apărare fără precedent. A fost prima dată când o astfel de coaliţie a acţionat împreună împotriva ameninţării Iranului şi a reprezentanţilor săi în Orientul Mijlociu', a zis purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari, într-o conferinţă de presă.

Iranul a lansat sâmbătă seara peste 350 de proiectile, 'rachete balistice, rachete de croazieră, rachete şi drone' către Israel şi alte ţări din regiune ar fi putut fi afectate de această ameninţare', a declarat Hagari. Preşedintele american Joe Biden a zis sâmbătă seara că forţele americane au ajutat la doborârea, aproape în totalitate, a dronelor şi rachetelor lansate de Iran asupra Israelului.

Biden şi-a reafirmat sprijinul 'neclintit' pentru premierul israelian Benjamin Netanyahu. Cu toate acestea, Statele Unite ale Amercii au avertizat faptul că nu vor participa la o eventuală ripostă israeliană contra Iranului. Avioanele militare britanice au doborât 'mai multe' drone iraniene, a indicat Londra. Atacul iranian a fost făcut ca un răspuns la o lovitură contra consulatului iranian din Damasc la data de 1 aprilie, atribuită Israelului şi în care au murit şapte militari iranieni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel