Data publicării:
Reuniune a miniştrilor de Externe din UE, pe tema războiului din Ucraina. Noi sancțiuni pentru Rusia
Miniştrii de Externe ai ţărilor Uniunii Europene vor organiza, duminică, o reuniune, prin videoconferinţă, pentru a discuta despre suplimentarea asistenţei financiare destinate Ucrainei şi noi sancţiuni împotriva Rusiei.
Reuniunea este programată duminică, la 18.00 (19.00, ora României), conform unor surse diplomatice de la Bruxelles. citate de Le Figaro.
Principala temă a reuniunii vizează suplimentarea asistenţei financiare destinate Ucrainei.
De asemenea, ar putea fi analizate noi opţiuni de sancţionare a Rusiei, în contextul în care Germania a semnalat, în cursul zilei de sâmbătă, că ar putea accepta restricţionarea accesului Moscovei la sistemul de tranzacţii bancare Swift.
Citește și: Chirieac: Rezistența ucraineană împinge Occidentul la sancțiuni care vor prăbuși Federația Rusă
Amintim că Bogdan Chirieac a făcut, pentru DCNews, o analiză a situației din Ucraina și a modului în care România s-a implicat în gestionarea crizei umanitare de la graniță.
În editorialul său, analistul remarcă mobilizarea uriașă a voluntarilor români care au oferit asistență refugiaților ucrainieni, dar și fiasco-ul exercițiului de imagine făcut de autorități, în frunte cu premierul. Chirieac consideră că președintele Zelenski va intra în istorie, iar rezistența îndârjită a ucrainienilor va împinge Occidentul la sancțiuni economice care, mai devreme sau mai târziu, vor prăbuși pur și simplu Federația Rusă și, poate, o dată cu ea și pe liderul de la Kremlin, eventual, înainte să apese butoanele nucleare.
Iată editorialul scris de Bogdan Chirieac:
Mândria de a fi român, jena că avem un astfel de Guvern
Azi-noapte și azi de dimineața, urmărind transmisiunile televiziunilor de știri, știrile de pe dcnews.ro și alte site-uri am fost, după multă vreme, mândru ca sunt român. L-am văzut pe Ștefan Mandachi, cel cu un metru de autostrada construit în Moldova, coordonând activitatea de repatrierea refugiaților ucrainieni în propriile hoteluri și săli de festivitate.
Mi-au dat lacrimile. Alături de el zeci de ONG-uri românești ofereau alimente și apă mamelor cu copii de mână care reușesc să treacă granița. Mai mult, ofereau locuri de cazare, adesea gratuite, în pensiuni sau în locuințe private. Arhiepiscopia Sucevei a oferit adăpost refugiaților în parohii și mănăstiri. Nu s-a ținut seama nicio clipă dacă erau cetățeni ucrainieni de etnie română sau erau de altă naționalitate. O organizare incredibilă, pe tăcute, fără publicitate. Oamenii care ajutau azi la granița cu Ucraina nu au căutat publicitate. Presa i-a descoperit pe ei, nu invers.
Continuarea editorialului, AICI!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News