Retragerea lui Robert Glinţă, pusă sub semnul întrebării de Victor Ciutacu: "A fost prins, şi se lasă el înaintea să-i vină ruşinea ca marii campioane la tenis?"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Camelia Potec
Facebook Camelia Potec
Victor Ciutacu, moderatorul emisiunii Punctul Culminant de la România TV, ridică un semn de întrebare după ce înotătorul român Robert Glinţă a anunţat că se retrage, la doar 25 de ani. 

"Un sportiv de 25 ani, înotător, multiplu medaliat în competiții de anvergură internațională, al doilea ca valoare din România, anunță brusc că se retrage. Printr-un mesaj în engleză, ca Halep la necaz, cu explicația simplă că trebuie să se ocupe și de sănătate. Atât și nimic mai mult, iar presa noastră, cu precădere aia de specialitate, ia act, traduce în română mesajul, ridică o sprânceană a mirare de serviciu și trece mai departe. Nici un de ce scormonitor. Băi, suntem sănătoși la cap? Glință are 25 de ani, nu 45!

La vârsta lui, Thorpe și Phelps se băteau cu sutimile de secundă, luau medalii cu sacul și băteau în serie recorduri mondiale. Al nostru zice că gata și noi nici măcar nu ne întrebăm convingător care-i motivul. Are – Doamne ferește! – vreo boală incurabilă, vreun beteșug greu tratabil care-l împiedică să mai facă performanță? Cu excepția unei glezne cât genunchiul, pozată și postată de maică-sa pe facebook acum vreo lună și ceva, afecțiune curentă în sportul de performanță, nimic. E depresiv și vrea să iasă din bula bazinelor? Habar n-avem, dar nici nu întrebăm. A fost prins dopat și se lasă el înainte să-i vină rușinea ca marii campioane a tenisului? Nimeni nu suflă un cuvințel. I-a dăunat mazărea la pungă din reclamele tv? Nici asta nu știm, însă nu ne străduim să aflăm. Până și partenerul lui de spoturi publicitare și de antrenament, Delfinul de Aur Popovici, altfel activ rău în rețelele sociale, tace ca un pește. În afară de mine, se mai miră cineva?”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Camelia Potec, reacţie după retragerea lui Glinţă 

"Probabil că l-a afectat mult perioada de recuperare și reîntoarcerea în bazin, și l-au făcut să se gândească mai bine dacă mai poate sau nu să continue la acest nivel.

Nu este o decizie deloc ușoară, cred că dă dovadă de foarte multă maturitate pentru că se retrage cu doar un an înainte de JO de la Paris, dar acum este decizia proprie.

Noi știam, am fost contactați și noi înainte, și nu era normal să comunicăm noi înaintea lui.

Robert a fost mereu un sportiv profesionist și a știut mereu ce se întâmplă și ce face fiecare dintre noi și a anunțat pe toată lumea, pe cei de la Dinamo, pe noi la federație și automat și la COSR", a spus Potec, potrivit Sport Total FM

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel