RETRAGERE Traian Băsescu. LOVITURĂ! Dâncu: Cine CÂȘTIGĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sociologul Vasile Dâncu a făcut o scurtă analiză privind bătălia pentru Primăria Generală și situația lui Traian Băsescu în acest context.

Întrebat de analistul politic Bogdan Chirieac dacă o posibilă retragerea a lui Traian Băsescu din cursă pentru Primăria Generală ar putea să îi ofere un avantaj lui Nicușor Dan, Vasile Dâncu a spus: "Eu prefer să gândesc sociologic, pe experienţa mea. Oamenii, în primul rând, nu au identitate de stânga sau de dreapta. Masa de votanţi votează după alt criteriu. Un criteriu important este percepţia prototipicalității, cine este tipic pentru primar, cine are o competență percepută de noi ca fiind bun de primar. Şi buni de primar sunt cei doi: Gabriela Firea şi Traian Băsescu.

Eu cred că o retragere, puţin probabilă, a lui Traian Băsescu ar putea să îl avantajeze pe primarul în exerciţiu. Între aceşti doi oameni se dă o bătălie de competenţă. Nicușor Dan vine cu capitalul politic al celor două partide, USR şi PNL, dar un capital fracturat destul de mult prin modul în care şi-au împărţit sectoarele", a spus Vasile Dâncu, în emisiunea DC Alegi. 

Vezi și: MOȚIUNEA de CENZURĂ. Dâncu: O CAPCANĂ! Toți își doreau să aibă loc

Interviul complet, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel