Data actualizării:
Data publicării:

Retinolul, ingredientul minune care încetinește îmbătrânirea

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pexels SHVETS production
Foto Ilustrativ/Pexels SHVETS production
Eficiența retinolului este datorată faptului că acesta accelerează regenerarea pielii, vindecând astfel eczemele de la nivel cutanat, însă totodată stimulează producția de colagen și accelerează repararea țesuturilor dermice.

Ce este Retinolul și cum îl folosim astfel încât să fie eficient a povestit Adina Alexandru, medic primar dermatolog, invitată în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani transmisă de Antena1.

„Retinolul este un ingredient minune din punctul de vedere al efectului său anti-îmbătrânire. Este de fapt un derivat al vitaminei A pe care o regăsim și în alimente și evident că este un ingredient foarte popular, popularitatea sa bazându-se pe eficiență, pentru că reușește să refacă structura pielii, să o întărească ceea ce dă de fapt un efect anti-rid”.

Cum alegem corect un produs cu Retinol?

„Este important ca produsul să conțină Retinol pur într-o cantitate cât mai mare, să fie într-o formulă stabilă, să penetreze profund în piele și atunci când alegem un astfel de produs, el să fi fost și testat înainte pentru a se vedea dacă are sau nu efect anti-îmbătrânire.

Atunci când folosim un astfel de produs trebuie să știm că Retinolul poate determina o sensibilitate mai mare a pielii la soare, ceea ce presupune ca el să fie aplicat seara, iar dimineața să aplicăm o cremă cu SPP pentru a nu ni se înroși pielea în contact cu soarele”, a spus medicul Adina Alexandru.

 

Cum să folosim corect Retinolul?

Retinolul se aplică seara, iar după aplicare se recomandă folosirea unei creme anti-îmătrânire. Dimineața, cu 15- 20 de minute înainte de a ieși din cașă, este obligatoriu aplicarea cremei SPP cu un grad de protecție minim 20. Ca o recomandare, Adina Alexandru ne sfătuiește să utilizăm Retinolul în mod progresiv, pentru a vedea cum reacționează pielea.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel