Reținerea lui Victor Pițurcă. Nicolae Ciucă: Cei responsabili și cei care încalcă legea, să plătească
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre reținerea lui Victor Pițurcă.

Premierul Nicolae Ciuca a vorbit despre reținerea de către Direcția Națională Anticorupție a antrenorului Victor Pițurcă și a directorului Romarm, Gabriel Țuțu.

Acesta a spus că a solicitat instituţiilor să pună la dispoziţie toate documentele pentru derularea cercetării penale, astfel încât „cei responsabili şi cei care încalcă legea să plătească“.

„În această perioadă am reuşit doar să citesc informaţia din presă şi am discutat la nivelul instituţiilor, cerându-le să pună la dispoziţie toate documentele necesare pentru derularea cercetării penale, astfel încât cei responsabili şi toţi cei care încalcă legea să plătească“, a susținut premierul Ciucă.

Premierul a spus că nu a avut semnale cu privire la acordarea unor astfel de contracte în perioada în care a fost ministru al Apărării, conform Agerpres.

Directorul general al Companiei Naţionale Romarm SA, Gabriel Ţuţu, a fost reţinut, luni, de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu şi trafic de influenţă în legătură cu achiziţia de utilaje şi măşti de protecţie în perioada pandemiei de COVID-19.

De asemenea, s-a dispus urmărirea penală şi reţinerea unei persoane pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă, iar potrivit informațiilor această persoană ar fi Victor Pițurcă.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Pedeapsa maximă pe care o poate primi Pițurcă, dacă va fi găsit vinovat. Avocat: Discutăm de circumstanțe agravante

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel