Data publicării:
Rețete mâncare post. Gogoși pufoase de post: Secretul gospodinelor
Rețete mâncare post. Gogoși pufoase de post: Secretul gospodinelor. În Postul Paștelui, gospodinele născocesc tot felul de rețete, mai ales de dulciuri. Pentru a rupe rutina postului, încearcă gogoșile de post pufoase.
Rețete mâncare post. Gogoși pufoase de post. Ingrediente
500 g făină
200-250 ml apă călduță
50 ml ulei de floarea-soarelui
3 linguri cu zahăr tos
esență de vanilie
coajă de lămâie
zahăr pudră vanilat
sare
Vezi și: Dieta cu urzici. Slăbești 5 kilograme, fără restricții
Rețete mâncare post. Gogoși pufoase de post. Mod de preparare
Rețete mâncare post. Gogoși pufoase de post: Secretul gospodinelor. Amestecă făina cu jumătate de linguriță de sare, zahărul tos și drojdia uscată. Toarnă treptat apa călduță, esența de vanilie și coaja de lămâie (sau portocală) și frământă aluatul până devine ușor lipicios, dar omogen, explică ecuisine.ro. Încorporează uleiul și frământă mai departe până nu se mai lipește de mâini. Acoperă și lasă aluatul să crească 60-90 de minute, până își dublează volumul.
Vezi și: Rețete mâncare post. Tiramisu de post, fără ou și mascarpone
Rețete mâncare post. Gogoși pufoase de post: Secretul gospodinelor.Pune aluatul pe masa unsă cu ulei și frământă cât să scoți aerul din el. Întinde foi potrivit de groase și decupează formele dorite. Lasă-le 30 de minute să crească și prăjește-le în uleiul încins. Scoate-le pe un șervet absorbant și pudrează-le cu zahăr vanilat.
Rețete mâncare post. Gogoși pufoase de post: Secretul gospodinelor. Secretul gospodinelor: folosește toate ingredientele la aceeași temperatură.
Vezi și: Rețete mâncare post. Plăcintă cu spanac și ciuperci. Cum se prepară
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News