Data publicării:
Rețete de post. Prăjitură cu mere fără blat
Rețete de post. Prăjitură cu mere fără blat. Aceasta este una dintre cele mai delicioase prăjituri pe care le poți consuma în post. Se face rapid și vei fi încântat de rezultat.
Ingrediente blat
1 cană zahăr
1 cană făină albă
1 cană griș
Ingrediente umplutură
2 kg mere zemoase
sucul de la o lămâie
2 pliculeţe zahăr vanilat
scorţişoară, cât vă place
Cum se prepară
Rețete de post. Prăjitură cu mere fără blat. Într-un vas se amestecă zahărul cu făina şi grișul până se omogenizează bine. Obţinem un praf alb, pe care-l folosim pe post de blaturi. Merele se răzuiesc fără să le decojiți, scrie e-retete.ro. Le stropiți cu suc de lămâie să nu se oxideze şi apoi puneți zahărul vanilat şi scorţişoara. Nu se storc merele de sucul care-l lăsă.
Rețete de post. Prăjitură cu mere fără blat. Se pune hârtie de copt într-o tavă rotundă cu margine detaşabilă de 26 cm diametru și se unge bine cu puţin ulei. Și marginile se dau cu ulei. Cuptorul se preîncălzește la 200C
Asamblare prăjitură
Rețete de post. Prăjitură cu mere fără blat. Un strat de praf alb (amestecul de blaturi) cam de un deget (nu mai gros, altfel nu se coace!) şi apoi unul de mere (de 2 degete) şi tot aşa. La final veţi avea 3 straturi praf şi 3 straturi mere, ultimul va fi de mere.
Rețete de post. Prăjitură cu mere fără blat. Se dă la cuptor la 200 C fix 40 minute (dacă-l faceţi în tavă rotundă cu 3 straturi).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News