Data publicării:

Rețete cu flori. Cum să faci brioșe cu lavandă și clătite cu panseluțe

Autor: Darius Muresan | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Fotografie creată de Acharaporn Kamornboonyarush, de la Pexels
Fotografie creată de Acharaporn Kamornboonyarush, de la Pexels

Probabil știi deja că te poți bucura de unele flori nu doar în grădină, în ghiveci sau în vazele din locuință, ci și în farfurie. Îți propunem astăzi două rețete delicioase cu flori: brioșe cu lavandă și clătite cu panseluțe. 

Unele flori precum panseluțele sau lavanda se pot consuma fără risc. Iată două rețete de brioșe și clătite, în care le poți include fără probleme. 

Rețete cu flori. Brioșe cu lavandă 

Ingrediente brioșe cu lavandă

- 250 grame făină

- patru ouă 

- 160 grame unt 

- 120 grame zahăr 

- zeama de la o lămâie

- 100 grame ciocolată albă 

- 1/2 linguriță flori de levănțică

- 1/2 plic praf de copt

-  un praf de sare

Mod de preparare pentru 15 brioșe cu lavandă

Presară sarea și praful de copt în făină. Separat, mixează untul moale cu zahărul până când obții un amestec afânat. În acesta, pune câte un ou și continuă să amesteci. Adaugă și zeama de la o lămâie, apoi făina, în timp ce amesteci. Continuă cu bucățelele mici de ciocolată și levănțica. 

La final, toarnă aluatul în hârtii de brioșe și lasă-le în cuptorul încins aproximativ 20 de minute, potrivit casa-gradina.ro. Când observi că au devenit aurii poți să le scoți. Lasă-le să se răcească și bucură-te de desertul delicios cu flori! 

CITEȘTE ȘI: Cum asociem mâncarea cu vinul potrivit. Ce alegem pentru carnea roșie, pește, pui sau desert

Rețete cu flori. Clătite cu panseluțe

Ingrediente clătite cu panseluțe

- trei linguri de făină 

- trei ouă 

- 500 ml lapte 

- trei linguri de zahăr 

- esență de rom sau de vanilie  

- ulei

- flori de panseluță

- dulceață de trandafiri sau miere

Mod de preparare clătite cu panseluțe

Mixează ouăle cu zahărul, făina și esența de rom sau de vanilie. Subțiază amestecul cu lapte, până când obții un lichid de consistența unei smântâni. Între timp, unge tigaia cu ulei. Toarnă o ceșcuță din compoziția creată și presară rapid deasupra florile de panseluță - acestea se vor încorpora fără probleme. Poți umple clătitele cu dulceață de trandafiri sau miere.

De asemenea, după gust, poți adăuga în compoziție și flori de tei, de salcâm, levănțică, ș.a. 

CITEȘTE ȘI: Gogoși pufoase și pline de aromă. Rețeta tradițională. Se prepară foarte ușor!

CITEȘTE ȘI: Zabaione, desertul din Italia pe care trebuie să-l încerci. Rețeta este foarte simplă!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel