Ingrediente
Pentru ambele rețete se folosesc aproximativ aceleași ingrediente care constau în baza preparatelor și umplutură.
Pentru baza celor două preparate:
800 gr aluat foietaj
2 ouă
Pentru umplutură:
600 gr ciuperci champgnon, albe
2 cepe
2-3 căței de usturoi
50 gr unt
1-2 linguri ulei de măsline
250 ml smântână lichidă, de gătit
sare și piper, după gust
pătrunjel verde
Mod de preparare
Se începe cu pregătirea aluatului foietaj, care necesită coacere separată, pentru ambele preparate.
Pentru tartă se așază o foaie de aluat într-o tavă dreptunghiulară, unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se presează aluatul de la mijloc spre exterioar pentru a-i da formă de cuvă. Se unge cu ou bătut pe margini.
Pentru prepararea coșulețelor din foietaj, în denumirea lor franțuzeazcă, vol au vent, se întinde aluatul foietaj pe masa de lucru Cu un decupator cilindric se decupează cerculețe din aluat.
La jumătate din cerculețe se decupează interiorul cu un alt decupator cu diametrul mai mic. Cerculețele întregi se ung cu ou bătut.Se așază peste acestea cerculețele decupate și se presează ușor pentru a se lipi. Apoi se ung și acestea cu ou și se așază într-o tavă, pe hârtie de cop sau în forme de brioșe.
Se pun în tavă și decupajele, unse și ele cu ou. Se pun la cuptor atât coșulețele vol au vent cât și aluatul pentru tartă și se coc pentru aproximativ 20 de minute, la 180 de grade Celsius.
Între timp, se prepară ciupercile.
Ciupercile pentru tartă se feliază frumos și se sotează în tigaia cu puțin unt și ulei, dar și un cățel de usturoi strivit. Se asezonează cu sare și piper.
Ciupercile pentru vol au vent se toacă mai mărunt și se trag la tigaie tot în unt cu ulei, împreună cu două cepe tocate mărunt și doi căței de usturoi. Se asezonează cu sare și piper, iar când sunt pătrunse, se adaugă smântâna lichidă. se mai prepară pentru câteva minute în smântână, iar după stingerea focului se adaugă pătrunjel verde, tocat mărunt.
Când aluaturile pentru tartă respectiv vol au vent sunt coapte, se scot din cuptor și se umplu cu ciupercile preparate special pentru fiecare rețetă în parte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Luna Plină, prăpăd pentru patru zodii. Daniela Simulescu: Dormiți mult să treacă repede
- Cele 6 zodii care atrag ghinionul. Mihai Voropchievici: Am văzut, a plecat la o petrecere cu soția și a venit singur
- "Ce să vezi? Nu mă interesează". Răzvan Simion, schimbări făcute cu greu în viața lui: "Mă stoarce chestia asta, mă consumă"
- Test cultură generală: Top 10 întrebări care îți vor arăta cât de bine știi matematica
- MAI, recrutare online. Câți români s-au arătat interesați de posturile scoase la concurs
- Un român stabilit în Germania și soția sa, cel mai vârstinic cuplu din țară. Sunt împreună de opt decenii
- "Cine aş putea, mă deşteptule, să fiu?". Legenda rutieră care a făcut senzație, acum 50 de ani: "Agentul a văzut la volan un general cu două stele pe epoleţi, s-a pierdut cu firea..."
- Isărescu: Unde e lege, nu-i tocmeală. Când datoria depășește 50% trebuie luate măsuri
- Elicopterul în care s-ar afla președintele Iranului, prăbușit. Chirieac: Se va da vina pe Israel şi pe Occident. Tensiunile vor ajunge la cer
- Coreea de Sud, investiții masive în Portul Constanța. Ambasadorul Rim Kap-soo: Va fi mult mai ușor și mai eficient din punct de vedere al costurilor