Rețete pe bază de ciuperci champignon. Tartă plină de savoare și un aperitiv cu influențe franțuzești
Chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului Super Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit mai multe preparate pe bază de ciuperci champignon. Printre acestea se numără o tartă cu ciuperci și un aperitiv cu influențe franțuzești: Vol au vent cu ciuperci.
Ingrediente
Pentru ambele rețete se folosesc aproximativ aceleași ingrediente care constau în baza preparatelor și umplutură.
Pentru baza celor două preparate:
800 gr aluat foietaj
2 ouă
Pentru umplutură:
600 gr ciuperci champgnon, albe
2 cepe
2-3 căței de usturoi
50 gr unt
1-2 linguri ulei de măsline
250 ml smântână lichidă, de gătit
sare și piper, după gust
pătrunjel verde
Mod de preparare
Se începe cu pregătirea aluatului foietaj, care necesită coacere separată, pentru ambele preparate.
Pentru tartă se așază o foaie de aluat într-o tavă dreptunghiulară, unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se presează aluatul de la mijloc spre exterioar pentru a-i da formă de cuvă. Se unge cu ou bătut pe margini.
Pentru prepararea coșulețelor din foietaj, în denumirea lor franțuzeazcă, vol au vent, se întinde aluatul foietaj pe masa de lucru Cu un decupator cilindric se decupează cerculețe din aluat.
La jumătate din cerculețe se decupează interiorul cu un alt decupator cu diametrul mai mic. Cerculețele întregi se ung cu ou bătut.Se așază peste acestea cerculețele decupate și se presează ușor pentru a se lipi. Apoi se ung și acestea cu ou și se așază într-o tavă, pe hârtie de cop sau în forme de brioșe.
Se pun în tavă și decupajele, unse și ele cu ou. Se pun la cuptor atât coșulețele vol au vent cât și aluatul pentru tartă și se coc pentru aproximativ 20 de minute, la 180 de grade Celsius.
Între timp, se prepară ciupercile.
Ciupercile pentru tartă se feliază frumos și se sotează în tigaia cu puțin unt și ulei, dar și un cățel de usturoi strivit. Se asezonează cu sare și piper.
Ciupercile pentru vol au vent se toacă mai mărunt și se trag la tigaie tot în unt cu ulei, împreună cu două cepe tocate mărunt și doi căței de usturoi. Se asezonează cu sare și piper, iar când sunt pătrunse, se adaugă smântâna lichidă. se mai prepară pentru câteva minute în smântână, iar după stingerea focului se adaugă pătrunjel verde, tocat mărunt.
Când aluaturile pentru tartă respectiv vol au vent sunt coapte, se scot din cuptor și se umplu cu ciupercile preparate special pentru fiecare rețetă în parte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News