Rețetă tort din pișcoturi, cu ciocolată și piersici. Desertul care îți lasă gura apă
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Un desert care îți lasă gura apă din pișcoturi cu cremă, ciocolată și piersici. Tortul este gata în doar 10 minute, fără coacere.

Ingrediente: 250 g brânză de vaci; 375 ml lapte; 2 linguri zahăr; 15 g gelatină; 1 pachet de pișcoturi; 70 g dulceață de piersici; 3 piersici; 1 lingură cacao; Esență de rom; Câteva linguri de lapte (pentru stropirea pișcoturilor); 150 g ciocolată; 200 ml frișcă; Vișine pentru decorare.

Mod de preparare

Punem gelatina în lapte. Lăsăm la foc mic să se încălzească. În momentul în  care laptele e călduț și gelatina s-a topit, luăm de pe foc și amestecăm cu brânza de vaci. Apoi adăugăm 2 linguri de zahăr. Într-o formă de tort cu pereții detașabili punem un rând de pișcoturi, peste care turnam aproximativ jumătate din crema de brânză.

Pișcoturile rămase le ungem cu dulceață de piersici și le lipim două câte două. Le stropim cu puțin lapte aromatizat cu esență de rom și le punem peste crema din forma de tort. Feliem 2 piersici și le așezăm peste aceste pișcoturi. În crema de brânză rămasă, punem cacao. Apoi turnăm această cremă peste piersici. Lăsăm la frigider peste noapte sau măcar câteva ore. Detașăm pereții formei de tort și ornăm cu frișcă, bucăți de ciocolată, felii de piersici și/sau vișine. După dorința fiecăruia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel