Rețetă sos Marinara, baza mâncărurilor italienești
Data publicării:
Autor: Adisa Codruț
WhatsApp
Puteți folosi această marinara de casă pentru spaghete, lasagna, pizza și preparate din pui.

Rețetă pentru 10 porții

ingrediente

1 linguriță ulei de măsline
1 ceapa medie, tocată mărunt
3 căței de usturoi, tocate mărunt
1 cană vin roșu
5 căni de roșii zdrobite fără sare sau sos de roșii
1 lingura oregano uscat
1 lingura busuioc uscat
2 lingurițe de zahăr
1 linguriță sare
1/4 linguriță fenicul măcinat
1/4 linguriță piper negru măcinat

Mod de preparare

Într-o cratiță medie la foc mediu, se adaugă uleiul de măsline. După ce uleiul se încinge, adăugați ceapa. Se agită continuu aproximativ 2 minute. Adăugați usturoiul; se amestecă timp de 1 minut. Se adaugă vinul și se lasă amestecul să scadă la jumătate. Adăugați ingredientele rămase. Se amestecă și se lasă la foc mic, timp de 15 până la 20 de minute.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel