Rețetă simplă și delicioasă. Tort cu pișcoturi și cremă de frișcă cu portocale
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
pexels
pexels
Vlăduț, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un delicios tort cu pișcoturi și cremă de frișcă cu portocale.

Ingrediente

1 pachet de pișcoturi clasice, de șampanie

1 kg frișcă naturală, lichidă, ușor îndulcită

miezul de la 3-4 portocale

coajă confiată de portocale

8-10 gr gelatină

200 gr ciocolată amăruie

Pentru decor:

mini choux-uri cu frișcă și ciocolată

felii de portocale deshidratate

zmeură

Mod de preparare

Se începe prin a curăța portocalele de coajă și a separa feliile de pelicula albă, care este ușor amară. Apoi se taie feliile de portocale în bucăți mai mici.

Dăm deoparte 200 ml din frișca lichidă, iar restul de frișcă o mixăm până capătă fermitate.

Hidratăm gelatina, o lichefiem și o adăugăm în frișca bătută, amestecând bine pentru omogenizare. Adăugăm apoi și bucățile de portocale, dar și câteva bucăți de coji de portocale confiate.

Oprim o parte din frișca bătută, până să adăugăm gelatina în ea, pentru a umple câteva choux-uri cu ea, pe care le vom folosi la decorarea tortului.

Asamblăm tortul cu pișcoturi și cremă de frișcă cu portocale

Așezăm pișcoturile la baza formei de tort, dar și lateral, îmbrăcând pereții formei cu ele. Nu este nevoie să însiropăm pișcoturile ca la cele clasice, acestea se vor hidrata de la cremă.

Întindem crema de frișcă îi înteriorul formei de tort, o nivelăm frumos și o dăm la rece pentru aproximativ două ore.

Între timp, deshidratăm și câteva felii de portocale la cuptor, la 110 grade, pentru decor.

Topim și ciocolata în frișca lichidă oprită, pe care o încălzim pe foc, doar până aproape de punctul de fierbere. Cu această ciocolată glazurăm choux-urile, dar și tortul la final.

După intervalul de 2 ore, scoatem tortul de la rece,îndepărtăm pereții laterali ai formei de copt și începem să decorăm tortul. Așezăm deasupra choux-urile cu frișcă și ciocolată, feliile de portocale deshidratate și zmeura și glazurăm tortul cu restul de ciocolată. Îl dăm din nou la rece până se întărește ciocolata, apoi îl putem portiona și servi cu poftă, alături de cei dragi.

VEZI ȘI: Rețetă delicioasă. Chec în straturi cu glazură de ciocolată albă

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un chec în straturi cu glazură de ciocolată albă și decor multicolor.

Ingrediente

Respectând lista de ingrediente așa cum a prezentat-o Vlăduț, succesul va fi garantat, iar preparatul demn de prima zi din anotimpul reînvierii culorilor.

Aluat pentru două checuri de 35 cm lungime:

10 ouă

10 linguri de ulei

500 gr zahăr

350 gr făină

20 gr cacao

50 gr nuci

50 gr stafide

coajă de lime

coajă de lămâie

Pentru glazura de ciocolată albă:

400 gr ciocolată albă

50 ml smântână pentru frișcă

50 gr unt

Pentru decor:

macarons multicolori

rahat

nuci

Mod de preparare

CITEȘTE MAI DEPARTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel