Urmărește emisiunea live
Rețetă simplă și delicioasă. Fursecuri umplute cu dulceață
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Pexels
Pexels
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețetă de fursecuri umplute cu dulceață de căpșuni.

Ingrediente:

Pentru aluat de fursecuri:

350 gr făină tip 550

1 ou mediu

250 gr unt cu 82% grăsime

200 gr alune caju măcinate fin

100 gr zahăr pudră

1 praf de sare

Pentru umplut:

dulceață de căpșuni

Pentru decor:

zahăr pudră cu aromă de vanilie

zmeură proaspătă

Mod de preparare

Doar respectând câțiva pași importanți și necesari, reușita fursecurilor va fi sigură.

Cum se pregătește aluatul de fursecuri

Se în cepe prin a cerne făina într-un vas încăpător. Se amestecă cu zahărul pudră și sarea. La mijlocul amestecului se adaugă untul rece, tăiat în cuburi și un ou. Se începe frământarea aluatului cu ajutorul vârfurilor degetelor. Se încorporează spre final și făina de migdale. Aluatul obținut va fi unul sfărâmicios, dar nu trebuie să ne speriem pentru că respectând sfaturile lui Vlăduț, îl vom putea modela frumos.

Se strânge aluatul într-o bilă care se împachetează în folie și se dă la frigider pentru 30 de minute.

După acest interval, se desface aluatul din folie. Se pune pe masa unsă ușor cu ulei sau unt topit și se modelează într-un rulou de 3-4 cm diametrul. Se împachetează ruloul de aluat în folie de prospețime și se dă la congelator pentru alte 30 de minute.

Între timp, se încălzește cuptorul la 180 de grade.

Se scoate aluatul de la congelator și se feliază subțire, în rondele de 5 mm grosime. Rondelele se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc la 180 de grade pentru 12 minute, sau până se rumenesc ușor pe margini.

Se lasă fursecurile să se răcească și se lipesc două câte două cu dulceață de căpșuni. Sau se poate folosi orice dulceață preferată, o cremă de ciocolată, de lămâie, sau de vanilie.

Se pudrează fursecurile umplute cu dulceață cu zahăr pudră cu aromă de vanilie. Se așază pe platou și se decorează cu zmeură proaspătă, imitând astfel culorile mărțișoarelor.

VEZI ȘI: Brownie, rețeta. Cum se prepară

Ți-e poftă de un brownie delicios? Îl poți prepara chiar tu. Iată cum se prepară...

Ingrediente

- brownie cu ciocolată
- 120 gr ciocolată neagră (70% cacao)
- 60 gr unt gras
- 2 ouă
- 150 gr zahăr
- 30 gr făină
- 10 gr cacao
- 1 priză sare
- 100 gr fructe uscate (50 gr stafide brune + 50 gr smochine uscate; opţional)

Cum se prepară

Stafidele şi smochinele se pun la înmuiat în apă călduţă în care puteţi adăuga, dacă doriţi, un shot de rom, scrie e-retete.ro. Se lasă până e gata aluatul. Se topeşte ciocolata pe abur. Cât vasul e încă pe abur, se adaugă treptat untul cubuleţe, amestecând până se topeşte fiecare transă. Separat, se bat cu mixerul ouăle cu zahărul până obţineţi o cremă galben-pal, cca 2-3 minute. Se adaugă crema de ouă peste ciocolata topită şi se amestecă uşor cu telul.

Se amestecă făina cu cacaoa şi sarea şi se încorporează în aluat, amestecând uşor cu telul. Se scurg fructele de lichid, iar smochinele se toacă mărunt. Se adaugă fructele uscate în aluat. Se unge o tavă (de 21 x 11 cm) cu unt (dacă ştiţi că tava lipeşte, puteţi să o tapetaţi cu hârtie de copt) şi se toarnă aluatul. Se nivelează, având grijă mai ales în centru unde are tendinţa să se adune mai mult. Se coace la 170 C, timp de aprox 30 minute. Se lasă să se răcească complet, apoi se poate porţiona.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel