Scutecele Domnului, prăjitura tradițională din Ajunul Crăciunului. Rețeta pas cu pas
Scutecele Domnului sau turte sunt o rețetă tradițională, care se prepară doar în preajma sărbătorilor de iarnă.
Ingrediente
Pentru foi:
500 g făină
un praf de sare
o cană cu apă caldă
Pentru umplut:
300 g miez de nucă
zahăr după gust
coajă rasă de lămâie și portocală
esențe pentru însiropat
Mod de preparare
Pentru foi, se amestecă ingredientele, până obții un aluat omogen.
Împarți aluatul în bucăți egale, apoi întinzi fiecare bucată.
Le coci pe o tavă de aragaz, la foc potrivit.
După coacere, înmoaie fiecare foaie de turtă într-un sirop pregătit din apă, zahăr și esențe după gust.
Așază pe un platou foaie peste foaie, între acestea presari miez de nucă măcinat, amestecat cu zahăr și coaja rasă de lămâie și portocală.
Acoperă turtele cu o folie și lasă-le la rece, peste noapte, pentru o însiropare completă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News