Ingrediente
Pentru foi:
500 g făină
un praf de sare
o cană cu apă caldă
Pentru umplut:
300 g miez de nucă
zahăr după gust
coajă rasă de lămâie și portocală
esențe pentru însiropat
Mod de preparare
Pentru foi, se amestecă ingredientele, până obții un aluat omogen.
Împarți aluatul în bucăți egale, apoi întinzi fiecare bucată.
Le coci pe o tavă de aragaz, la foc potrivit.
După coacere, înmoaie fiecare foaie de turtă într-un sirop pregătit din apă, zahăr și esențe după gust.
Așază pe un platou foaie peste foaie, între acestea presari miez de nucă măcinat, amestecat cu zahăr și coaja rasă de lămâie și portocală.
Acoperă turtele cu o folie și lasă-le la rece, peste noapte, pentru o însiropare completă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Vremea de Florii, 1 mai şi Paşti. ANM a venit cu prognoza completă
- BANCUL ZILEI: Sughițul...
- Horoscop 29 aprilie - 5 mai cu Mihai Voropchievici. Zodia care are parte de o furtună săptămâna următoare
- Marina Almășan, plângere penală pentru hărțuire la locul de muncă și abuz în serviciu. Toate detaliile, într-un interviu pentru Spectacola.ro
- "Şi l-aţi omorât, în mod barbar, pe Ceauşescu". Dan Ciachir, moment de calmitate și ropote de aplauze: "A fost condamnat după propriul său Cod penal"
- Burduja a rupt gura târgului. Cum a venit să-și depună candidatura pentru Primăria Capitalei (FOTO+VIDEO)
- Adrian Elicopter de Luptă, student la Academia de Poliție, după scandalul cu bătaia: Mi-am riscat poziția de student / Toți care mă acuză de violență fizică să nu uite că totul a început la Nuba
- Reţetă pentru o catastrofă. Vânătoarea de ouă de lângă Bacău se putea termina tragic
- Alimentele pe care nu trebuie să le consumi niciodată înainte de a pleca într-o călătorie
- Greșeală îngrijorătoare făcută la trecerea de pietoni. Titi Aur: Nu au fost învățați / Risc mare de accident / video