Rețetă plină de savoare. Salam de biscuiți cu fistic și sirop de ciocolată albă cu caramel sărat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
În ediția din 21 ianuarie 2022 a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul matinalului, a preparat o rețetă de salam de biscuiți cu fistic și sirop de ciocolată albă cu caramel sărat.

Vlăduț, bucătarul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețeta absolut delicioasă și spectaculoasă de salam de biscuiți cu fistic și sirop de ciocolată albă cu caramel sărat.

Ingrediente

1200 gr biscuiți

400 gr unt

4-5 linguri cu vârf de caramel sărat

250 gr fistic

600 ml lapte

extract de vanilie

300 ml apă

2 linguri de zahăr

500 gr ciocolată albă

Pentru decor:

pudră de fistic

petale de trandafiri

ciocolată albă

Mod de preparare

Luați cel mai mare bol și puneți în el biscuiții întregi. Apăsații cu mâna și striviți-i ușor. Adăugați peste ei fisticul măcinat mai grosier și turnați 300 de mililitri de lapte fierbinte. Amestecați pentru a pătrunde bine laptele printre biscuiți și lăsați-i să se hidrateze în timp ce vă ocupați de sirop.

Cum se prepară siropul de ciocolată albă cu caramel sărat

Puneți 300 de mililitri de apă la fiert și adăugați 2 linguri de zahăr. Amestecați până când se topește zahărul, apoi adăugați ciocolata albă. Din nou amestecați intens până când și aceasta se topește, apoi adăugați untul tăiat în cuburi. Când și untul este topit, adăugați caramelul sărat și extractul de vanilie.

VEZI ȘI: Tort de mere cu cremă de zahăr ars și frișcă. Rețeta delicioasă

În ediția din 4 februarie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul matinalului, a preparat o rețetă de tort de mere cu cremă de zahăr ars și frișcă.

Urmăriți lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi un astfel de tort delicios și spectaculos.

Ingrediente

6-7 mere 

gem de caise

miez de nucă

Pentru crema de zahăr ars într-o cratiță cu diametrul de 22 cm:

350 gr zahăr

5 ouă

500 ml lapte

esență de vanilie

coajă de lămâie

1 praf de sare

Pentru blat:

5 ouă

5 linguri de zahăr pudră

5 linguri de unt topit

6 linguri de făină

1 praf de sare

esență de vanilie

Pentru decor:

200 gr frișcă bătutăfelii de mere caramelizate

Mod de preparare

Se începe cu caramelizarea a 300 gr de zahăr în cratița cu diametrul de 22 cm. După ce tot zahărul este topit, se înclină cratița în toate părțile pentru a se întinde zahărul caramelizat și pe pereții laterali ai cratiței. Apoi se lasă la răcit.

Între timp, se curăță merele și li se înlătură cotoarele cu dispozitivul special.

Când zahărul caramelizat s-a întărit pe pereții cratiței, se așază merele în ea și se umplu cu gem de caise amestecat cu nuci măcinate.

Cum se prepară crema de zahăr ars și blatul de tort

Într-un bol se amestecă ouăle cu un praf de sare și cu zahărul până la dizolvarea zahărului. Apoi se adaugă esența, coaja de lămâie răzuită și laptele Se omogenizează compoziția și se toarnă peste merele unmplute din cratița cu zahăr caramelizat.

Se pune crema de zahăr ars cu merele umplute la cuptor pentru o oră, la 170 de grade Celsius.

Pe la jumătatea timpului se verifică și dacă este închegată, se prepară blatul de tort.

Pentru prepararea blatului, se amestecă ouăle cu un praf de sare și zahărul până când devin spumoase. Se adaugă uleiul și se omogenizează ompoziția, apoi se adaugă lingură cu lingură, făina și din nou se omogenizează compoziția.

Se scoate cratița din cuptor și se toarnă compoziția pentru blat de tort deasupra cremei de zahăr ars. Ze pune din nou la cuptor până când blatul de tort este copt.

După ce se scoate din cuptor, se lasă tortul de mere cu cremă de zahăr ars în cratiță până când blatul de deasupra este bine răcit. Recomandat este să se lase de pe o zo pe alta. A doua zi se pune cratița pe foc și se lasă puțin, atât cât să se topească zahărul caramelizat de pe margini, apoi se răstoarnă tortul pe platou. Se lasă să se însiropeze bine blatul, apoi se decorează cu frișcă și cu felii de mere, caramelizate separat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel