Rețetă plină de savoare. Friptură de vită cu sos de piper și cartofi lionezi
Chef Nicolai Tand, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețetă de friptură de vita cu sos de piper și cartofi lionezi.
Ingrediente
Ingrediente pentru friptură:
500 gr carne macră de vită
sare și piper
ulei
cimbru
usturoi
Ingrediente pentru sos de piper:
supă de pui cu multe legume
smântână lichidă
pătrunjel verde și salvie
piper
cimbru
ceapă
usturoi
Ingrediente pentru cartofi lionezi:
cartofi
ceapă
usturoi
ulei
sare și piper
boia de ardei
pătrunjel verde
Mod de preparare
Pentru reușita rețetei sunt necesari câțiva pași de preparare a elementelor ce compun preparatul.
Cum se prepară friptura de vită
Carnea de vită se porționează și se asezonează cu sare și piper. Se rumenește mai întâi la tigaie, pe ambele părți, în puțin ulei, apoi se continuă prepararea la cuptor cu puțin usturoi și cimbru până când se pătrunde, dar rămâne roze la interior.
Cum se prepară sosul de piper
Pentru prepararea sosului de piper mai întâi se fierbe un stock din oase de pui cu multe legume și ulei. Pe lângă oasele de pui se adaugă ceapă, morcovi, țelină apio, ciuperci, pătrunjel și salvie. Se lasă supa de pui cu legume să fiarbă până când se reduce consistent. Se asezonează cu sare și piper.
Separat se călește în puțin ulei cu unt o ceapă cu 2-3 căței de usturoi și mult piper. Se adaugă smântână lichidă, iar la final se adaugă din stockul de pui cu legume.
Cum se prepară cartofii lionezi
Se curăță cartofii și se feliază în rondele subțiri. Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt.
Se pune o tigaie cu ulei la încins și se adaugă ceapa cu usturoiul. Se amestecă până când acestea se pătrund, apoi se adaugă feliile de cartofi. Se lasă să se rumenească frumos cartofii, amestecându-i cu grijă pentru a nu-i sfărâma. Se asezonează cu sare, piper și boia de ardei. la final se adaugă pătrunjel verde tocat mărunt.
VEZI ȘI: Salată poloneză cu pește. Rețeta inedită
Ingrediente
1 kilogram de cartofi fierţi în coajă
350 grame castraveţi acri tăiaţi cubuleţe
150 grame măsline
100 ml ulei măsline extravirgin
1/2 kg.peşte sărat (scrumbie,hering)
350 grame ceapă tăiată solzişori
3 ouă fierte tari
50 ml oţet
sare
pipe
Cum se prepară
Peştele se spală, se curăță, se pune la desărat în apă rece sau în lapte, ţinându-se câteva ore, după care se filetează şi se taie cuburi potrivite ca mărime. Cartofii se curăţă de coajă, se taie felii potrivite, se stropesc cu ulei de măsline şi se amestecă uşor, scrie gustos.ro. Ceapa se sărează, se lasa câteva minute (sau nu), se stoarce bine, se trece sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Ouăle se taie mărunt sau se dau prin răzătoarea mare.
Într-un bol de salată se pun straturi, începând cu cartofii, peştele, castraveţii, ceapa, ouăle. Se presară deasupra măslinele. Se pregăteşte un dresing din oţet, îndoit cu apă, ulei, sare, piper, care se va turna peste salata la servire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News