Data publicării:

Rețetă paste delicioasă, sănătoasă, ieftină și rapidă. Ingredientul care o scoate din anonimat

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Fotografie creată de Klaus Nielsen, de la Pexels
Fotografie creată de Klaus Nielsen, de la Pexels

Vreți o rețetă de paste delicioasă, sănătoasă și ieftină? Este gata în cinci minute. 

Alegeri prezidentiale 2024

În timp ce puneți pastele la fiert, conform indicației de pe ambalaj, preparați sosul. De fapt, este un mujdei, făcut cu un ingredient delicios, care se pune peste paste și apoi se amestecă. Așadar, ingredientul care dă gustul este smântâna. Curățați patru-cinci căței de usturoi, pisați-i într-un bol, puneți două-trei linguri de smântână (de orice fel, nu contează câtă grăsime are), jumătate de linguriță de ulei de măsline, o lingură de apă și amestecați. Apoi, rezultatul obținut se pune peste paste și se amestecă. Este delicios, sănătos, ieftin și rapid! Poftă bună!

VEZI ȘI: Minunea din usturoi. Medicul Anca Hâncu: Vă spun secretul meu pentru mujdei

Medicul nutriționist Anca Hâncu a spus care este secretul ei pentru mujdei astfel încât să fie sănătos.

„La mujdei am să vă spun secretul meu de gospodină. Amestesc câțiva căței de usturoi cu blenderul, pun doar foarte puțin ulei, iar în rest pun apă minerală și atunci practic iau toate beneficiile usturoiului, fără a încărca cu foarte mult ulei, de fapt, cu foarte multe calorii”, a zis medicul nutriționist Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

„Usturoiul este un antibiotic natural, antifungic, antiseptic, antiinflamator, antioxidant. Alicina este cea mai importantă substanță care se găsește în usturoi și are proprietăți importante. Așa cum spuneam, este practic un antibiotic natural. Substanța se eliberează doar în momentul în care usturoiul este fărâmițat, este mestecat, este macerat. Deci nu atunci când fierbem usturoiul așa întreg”, a spus medicul nutriționist Anca Hâncu la Antena 1.

De asemenea, specialistul a zis că usturoiul acționează și în scăderea tensiunii arteriale astfel că vom avea o protecție cardiovasculară. Ajută și la creșterea capacității de efort, dar și performanțele sexuale. Aproximativ un cățel de usturoi pe zi este cantitatea recomandată. În plus, are rol în scăderea colesterolului.

Anca Hâncu a spus că usturoiul poate ține cancerul la distanță: „Are efecte importante în prevenția cancerelor, mai ales în prevenția cancerelor digestive”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel