Data publicării:
Rețetă maioneză. Cea mai bună maioneză făcută în casă. Simplu și sănătos
Ești atent/ă la alimentație și vrei să cunoști ce mănânci sau pur si simplu preferi produsele făcute în casă? Nutriționiștii atrag mereu atenția asupra sosurilor și asupra nivelului ridicat de zahăr pe care-l conțin. Maioneza din comerț nu face excepție.
Iată cea mai simplă rețetă de maioneză:
- ai nevoie de 2 ouă, ulei, o lingură de muștar.
- fierbe un ou, celălalt îl lași crud.
- după fierbere, ia gălbenușul fiert - nu și albușul- și pune-l într-un bol, pisează-l cu o furculiță.
- pune doar gălbenușul de la oul nefiert în același bol.
- adaugă o lingură de muștar și începi să amesteci cu un mixer.
- adaugă ulei câte puțin și amestecă în continuare cu mixerul.
- după ce ai ajuns la cantitatea dorită, adaugă sare după gust.
- dacă se taie maioneza (se ”brânzește”), mai adaugă puțin muștar și amestecă rapid.
Aceasta este rețeta de bază, pe care o poți diversifica oricând, putând face, de exemplu, celebrul sos de usturoi, sau puteți adăuga condimente, după gust.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News