Data publicării:

Rețetă friptură. Bucătarul de la ”Neatza cu Răvan și Dani”, mod de preparare

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a prezentat o rețetă de friptură cu parfum de toamnă din ceafă de porc cu garnitură de legume.

Ingrediente

1 kg ceafă de porc

2-3 vinete mici

3-4 gogoșari

1 ceapă

200 g ghebe murate

7-8 căței de usturoi

250 g roșii cherry

cimbru

puțină afumătură

sare

piper

ulei de floarea soarelui

Friptură cu parfum de toamnă, preparare

Se condimentează ceafa de porc cu sare, se rumenește pe toate părțile, apoi se prepară înăbușit, la foc încet, într-un vas cu puțin ulei. Se adaugă și cățeii de usturoi cu coajă cu tot. Aceștia vor aromatiza plăcut friptura. Se mai adaugă și o crenguță de cimbru, pentru un plus de aromă.

Friptura de porc se prepară cam într-o oră și 30 de minute, timp în care se mai stropește cu apă fierbinte, din când în când, pentru a deveni fragedă, notează a1.ro. Se asezonează spre final cu sare și piper.

Separat, în alt vas, se călesc legumele tocate grosier, asezonate cu sare, piper și cimbru, iar acestea vor constitui garnitura la friptură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel