Rețetă delicioasă. Prăjituri de pandișpan cu căpșune și cremă de brânză dulce
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
SURSA FOTO: Pexels
SURSA FOTO: Pexels
Un desert aromat din cel mai simplu și accesibil set de ingrediente. Prăjiturile sunt fine de se topesc în gură și dispar instantaneu de pe platou.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-2 ouă;

-50 gr de zahăr;

-50 gr de făină;

-1 praf de sare;

-1 vârf de cuțit de acid citric.

Pentru cremă:

-200 gr de brânză dulce și cremoasă de vaci;

-200 ml de smântână pentru frișcă 33% rece;

-2-3 linguri de zahăr.

Pentru decor:

-căpșune sau alte fructe;

-zahăr pudră.

MOD DE PREPARARE:

1.Bateți ouăle, la viteză mare, cu sare și acid citric, timp de aproximativ 3 minute, până compoziția își triplează volumul.

2.Adăugați treptat zahărul, continuând să amestecați cu mixerul timp de aproximativ 3 minute. La final, trebuie să obțineți o compoziție cremoasă și densă, pe care rămân urme de la paletele mixerului.

3.Cerneți făina direct în vas, în câteva partide. Vă recomandăm să cerneți făina de câteva ore. Amestecați cu spatula, cu mișcări de jos în sus și într-o singură direcție. Aluatul trebuie să aibă consistența smântânei fermentate dense.

4.Tapetați tava cu hârtie de copt siliconată, pe partea dorsală a căreia desenați 9 cercuri cu diametrul de 10 cm.

5.Luați câte 1 lingură cu vârf de aluat, îl adăugați în centrul unui cerc și îl repartizați uniform pe toată suprafața. Păstrați spațiu între cercuri.

6.Dați tava la cuptorul preîncălzit până la 190°С pentru 6-8 minute.

7.Transferați pandișpanurile pe un tocător, le separați imediat de hârtie de copt și le îndoiți, cât să le oferiți forma unor bărcuțe. Lăsați-le să se răcească complet. Le puteți poziționa între tocător și perete, ca să-și păstreze forma.

Sfat. Dacă ați ținut prea mult pandișpanurile la cuptor și acestea s-au uscat, acoperiți-le pur și simplu cu un prosop umed și lăsați-le pentru 10 minute.

8.Pregătiți crema. Bateți smântâna cu zahăr timp de 5-7 minute la viteză mare, până obțineți vârfuri ferme. Dați frișca la frigider.

9.Amestecați brânza dulce cu puțin zahăr și zahăr vanilat, opțional. Dacă folosiți brânză granulată, atunci o treceți prin sită sau o pasați cu blenderul, până la omogenizare.

10.Amestecați frișca cu compoziția de brânză, folosind mixerul.

Sfat. Puteți bate bine 200 gr de brânza de vaci cremoasă cu 1 lingură de smântână fermentată grasă. Dacă adăugați întăritor pentru frișcă, obțineți o cremă minunată.

11.Tăiați căpșunele pe lung în jumătate.

12.Transferați crema în poșul cu dui sau într-o simplă pungă de plastic cu vârful tăiat. De asemenea, puteți folosi o lingură. Umpleți pandișpanurile cu cremă, presând ușor părțile laterale sau fixându-le cu scobitori, dar nu uitați să le îndepărtați înainte de servire.

13.Adăugați fructele și presărați prăjiturile cu zahăr pudră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel