Rețetă delicioasă. Chec cu afine și glazură de ciocolată albă cu limoncello
Chef Radu Darie, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani a preparat o rețetă de chec cu afine și glazură de ciocolată albă cu limoncello.
Ingrediente pentru chec cu afine și glazură de ciocolată albă cu limoncello
Pentru o tavă clasică de chec:
patru ouă medii
100 gr zahăr pudră
50 gr unt topit1 linguriță extract de vanilie
30 ml limoncello
100 gr făină
100 gr afine proaspete
50 gr fulgi de migdale
50 gr bănuți de ciocolată albă
un praf de sare
Pentru glazura de ciocolată albă cu limoncello:
200 gr ciocolată albă
30 ml limoncello
Mod de preparare chec cu afine și glazură de ciocolată albă cu limoncello
Ca la orice rețetă de chec se începe cu separarea albușurilor de gălbenușuri. Peste albușuri se presară puțină sare, apoi se mixează cu ajutorul mixerului, până când devin cristaline. Se adaugă, unul câte unul, gălbenușurile și se omogenizează comnpoziția ușor, pentru a rămâne aerată. Apoi se adaugă untul topit și răcit și din nou se omogenizează compoziția.
Din acest moment se îndepărtează mixerul și se folosește o spatulă pentru amestecarea celorlalte ingrediente.
Se adaugă pe rând, afinele, bănuții de ciocolată albă și o pafrte din fulgii de migdale, rumeniți ușor la tigaie.
Se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, iar tava de chec se tapetează cu hârtie de copt. Aluatul pentru chec cu afine și glazură de ciocolată albă cu limoncello se întinde uniform în tavă, iar deasupra lui se mai presară câțiva fulgi de migdale. Se pune tava la cuptor și se coace checul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
Când checul se scoate din cuptor se lasă să se tempereze mai întâi în tavă. 5-6 minute, apoi pe un suport de răcire, tapetat cu hârtie de copt.
Pentru a prepara glazura de ciocolată albă se pune ciocolata într-un vas, pe baie de aburi și se lasă să se topească. La final, se adaugă limoncello și se amestecă bine pentru omogenizare.
Glazura de ciocolată albă cu limoncello se întinde fierbinte deasupra checului, lăsând-o să se prelingă și pe laterale, pentru a îmbrăca frumos checul. Se lasă checul la rece până când se întărește glazura de ciocolată albă, apoi se poate porționa și servi alături de un ceai sau o cafea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News