Rețetă de shakshuka, micul dejun israelian. Se prepară simplu și e delicios
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
O idee de mic dejun foarte gustos vine din Israel. Se numește shakshuka și se prepară rapid. 

Ai nevoie de 1 ceapă medie tăiată cuburi, 2 căței mici de usturoi tocați, 1 ardei gras tăiat cubulețe, 4 roșii decojite sau o conservă de roșii decojite, 1 lingură de ulei de măsline, 4 ouă, un ardei iute mic, pâine prăjită și sare și piper după gust. 

Într-o tigaie adâncă, încingeți uleiul bine, puneți ceapă, usturoi, ardei gras, amestecați până când ceapa devine transparentă, adăugați roșiile și ardeiul iute. Mai lăsați să fiarbă între 5 și 10 minute până când preparatul mai scade și se încheagă ingredientele. Spargeți patru ouă deasupra compoziției și acoperiți tigaia cu un capac 2-3 minute până se fac și ouăle. Se servește direct din tigaie. 

Mai există și varianta să puneți preparatul la cuptor după ce adăugați ouăle, la 180 de grade, 10 minute cu aproximație. E important ca gălbenușul să rămână moale. Deasupra produsului adăugați, în final, mărar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel