Rețeta de pui regal pe care Jamie Oliver le-a dedicat-o lui Harry si Meghan
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Tim Douglas)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Tim Douglas)
Ai auzit de această rețetă? Ai gustat-o? Dacă nu, ar fi interesant să o încerci. Iată cum se prepară puiul regal.

Ingrediente

- un pui întreg, cca 1,2-1,4 kg
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 crenguţe rozmarin
- 4 foi de dafin
- 2 grămăjoare de ierburi aromate (busuioc, pătrunjel, maghiran, etc)
- o lămâie
- 2 linguri unt
- sare
- piper

Sos:

- 2 cepe roşii
- o căpăţână usturoi
- 2-3 linguri făină
- 300 ml apă

Cum se prepară

Toacă toate verdeţurile de cuţit cât mai mărunt, presară puţină sare şi un praf de piper, apoi adaugă 3-4 linguri ulei de măsline. Taie vârfurile pulpelor puiului şi îndepărtează pielea de pe os, împingând-o în sus. În acest spaţiu îndeasă din verdeaţa pregătită. Ridică pielea de pe pieptul puiului şi îndeasă cât mai uniform verdeaţa în acest spaţiu creat, alături de 2 felii generoase de unt

Crestează puiul adânc pe laterale şi unge-l bine şi pe aceste părţi cu amestecul de ulei şi verdeţuri. În interiorul puiului întreg, înfige o lămâie fierbinte întreagă, dată la cuptor pentru 20-30 de minute şi înţepată cu un cuţit (astfel eviţi acumularea de presiune). Leagă puiul de picioare cu sfoară de bucătărie, apoi trece sfoara printre pulpe şi piept, răsuceşte pieptul invers şi leagă-l, scrie retetepractice.ro.

Aşază puiul umplut şi legat într-o tavă de cuptor, alături de cepele întregi şi usturoiul întreg. Dă tava la cuptor pentru o oră, la 220 grade. După o oră, scoate puiul din tavă şi aşază tava cu ingredientele rămase direct pe foc, pe ochiul aragazului. Adaugă 2 linguri de făină şi zdrobeşte toate ingredientele cu o ustensilă de piure. Toarnă cei 300 ml apă şi strecoară compoziţia obţinută, după ce amesteci, pentru a rămâne cu un sos apos.

Dă sosul înapoi la foc pentru 3-4 minute, sau până când începe să se îngroaşe (amestecă în permanenţă). Serveşte puiul regal umplut cu verdeţuri cu sosul astfel pregătit.

Vezi și: Dulceață din coji de pepene verde. Rețeta-vedetă a sezonului

Mic dejun simplu: Ouă cu pancetta și roșii cherry - Rețeta

BONUS: Cel mai simplu blat de tort. Rețeta lui Jamie Oliver

Ingrediente

- 250 g unt
- 250 g zahăr
- 250 g făină care creşte singură
- 4 ouă
- coaja a 1/2 portocală

Cum se prepară

Combină untul moale cu zahărul, apoi adaugă ouăle, urmate de făină. Mixează aluatul într-un robot de bucătărie sau într-un mixer. Tapetează o tavă de tort cu pereţi detaşabili cu hârtie de copt (Jamie recomanda cantităţile pentru o tavă cu diametrul de 23 cm). Dă blatul de tort la cuptor pentru 20 de minute la 170 grade. Lasă blatul să se răcească, apoi taie-l pe jumătate şi umple-l cu cremă şi ingredientele preferate, potrivit retetepractice.ro.

Sfaturi utile:

Jamie Oliver recomandă servirea tortului cu cremă de lămâie, cremă de vanilie cu mascarpone şi zmeură.

În situaţia în care nu găseşti făină care creşte singură, foloseşte aceeaşi cantitate de făină obişnuită, dar adaugă şi 1 pliculeţ de praf de copt şi 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu.

Tu știi de ce ar trebui să pui sare în sticla sau cutia cu lapte, după ce o deschizi? Trucul este folosit de Jamie Oliver.

Astfel, laptele proaspăt va rezista mai multă vreme.

Vezi și: Omletă cu ciuperci și cașcaval. Rețeta de senzație pentru un mic dejun reușit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel