Rețetă de post: Tocăniță de varză cu cartofi
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere
Dacă ții post în această perioadă, poți încerca rețeta de tocăniță de varză cu cartofi. Îți sună un pic ciudat, probabil, dar este delicioasă. Iată cum se prepară

Ingrediente

- 1 varză medie
- 500 g cartofi
- 2 cepe medii
- 1 morcov
- 5 căței de usturoi
- 150-200 ml sos de roșii
- 2 frunze de dafin
- sare, boia, cimbru, rozmarin și piper după gust

Cum se prepară

Curăță cartofii, taie-i și pune-i 5-10 minute la fiert. Taie ceapa julien și pune-o la călit, cu puțină sare. Toacă varza (tot julien) și adaugă-o peste ceapă. Amestecă, pune capacul și lasă la făcut. Taie morcovul (în fâșii lungi, subțiri, cu ajutorul curățătorului de cartofi) și pune-i și pe ei la călit, potrivit retete.unica.ro.

Adaugă cartofii peste varză, condimentează, amestecă ușor, pune capacul și lasă la făcut până când se pătrund cartofii. Spre final, adaugă și sosul de roșii, frunzele de dafin și usturoiul (întreg, feliat sau pisat – după cum dorești). Mai lasă 5 minute, acoperit, apoi servește.

Vezi și: Prăjitura suedeză Carmen: Rețeta delicioasă

Rețetă simplă și ieftină de post. Chifle delicioase cu cartofi și ceapă

BONUS: Ciulama de gălbiori cu mămăliguță

Ingrediente

- 500 g gălbiori (se pot înlocui cu hribi, ghebe sau alt soi de ciuperci)

- 300 g smântână grasă

- 2 cepe

- 2 căței de usturoi

- 2 linguri ulei/unt

- 2 linguri de făină pentru rântaș

- câteva fire de pătrunjel

- sare și piper

Cum se prepară

Gălbiorii se curăță și se spală în 3-4 ape. Într-o oală cu apă clocotită cu sare se adaugă gălbiorii și se dau într-un clocot. Ceapa se taie mărunt și se călește în puțin ulei. Se adaugă și gălbiorii împreună cu câteva linguri de apă fierbinte. Se călesc împreună cca. 5-7 minute. Smântâna se amestecă cu făina și se toarnă peste ciuperci, scrie acasalaromani.ro. Se mai lasă pe foc să fiarbă câteva minute (să mai dea câteva clocote). Se potrivește de sare și piper, se adaugă usturoiul tăiat bucățele și firele de pătrunjelul tocate. Se servește cu mămăliguță.

Vezi și: Postul Paștelui: Cele patru alimente fenomen. Au proteine complete. Dr. Hâncu: Conțin toți aminoacizii

 Postul Paștelui, „alimente-minune”. Țeapa nutriționiștilor cu șapte clase: E atât de periculos încât oamenii nu își dau seama

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel