Data publicării:

Rețetă de fursecuri sub formă de bulgărași albi, foarte fragezi, gustoși și aromați

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Pachețele de primăvară cu carne tocată și ciuperci, rețeta bucătarului Vlăduț
Pachețele de primăvară cu carne tocată și ciuperci, rețeta bucătarului Vlăduț

Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, Vlăduț, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani” a explicat cum se pregătește o rețetă de fursecuri sub formă de bulgărași albi, foarte fragezi, gustoși și aromați.

Ingrediente

350 gr făină
250 gr unt
250 gr nuci măcinate fin
50 gr zahăr pudră
coaja de la 1 lămâie
1 praf de sare
1 ou + 1 gălbenuș
zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor

Mod de preparare 


Se amestecă într-un bol: făina cu zahărul pudră și un praf de sare, apoi se adaugă untul tăiat în cuburi, oul întreg și gălbenușul, precum și coaja de lămâie răzuită fin. Se amestecă toate ingredientele până rezultă un aluat compact, care se acoperă cu folie și se lasă la rece pentru 30 de minute.

Se scoate aluatul, se modelează în biluțe neuniforme care se așază în tava tapetată cu hârtie de copt. Se pune tava cu fursecurile bulgărași în cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade, nu înainte de a încălzi cuptorul.

Când se scot, se trec prin zahăr pudră cu aromă de vanilie, notează a1.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel